Klimaatadaptatie

Marco Barendse (beleidsuitvoerder civiel, gemeente Tiel) voor het Waterplein, een echte innovatie die wateropvang combineert met een groen landschap en talloze spelaanleidingen.

Door de verwachte klimaatverandering krijgen we te maken met extreem weer. De temperaturen stijgen, de hoeveelheid neerslag en het aantal extreme buien nemen toe en we krijgen steeds vaker te maken met perioden van droogte. Hoe managen we de gevolgen hiervan? Voor Stadswerkleden is Klimaatadaptatie hét thema van nu en de nabije toekomst. Dat bleek in 2017 uit de ledenraadpleging en tijdens het debat 'Onze fysieke leefomgeving verdient alle aandacht'. Stadswerk denkt dan ook graag met u mee en verzamelt en ontsluit relevante kennis uit binnen- en buitenland.

Studiereis
Van 12 t/m 14 september 2018 organiseren we samen met RIONED een studiereis naar Nantes-Frankrijk. Daar ervaart u zelf hoe ons toekomstige klimaat eruit gaat zien en onderzoekt u, met een breed samengesteld reisgezelschap, met welke klimaatadaptieve maatregelen we ons daarop kunnen voorbereiden. We reizen zo duurzaam als mogelijk naar deze bestemming toe. Mocht u geïnteresseerd zijn in deze reis, klik dan hier voor meer informatie. 

Bijeenkomsten
Nadat diverse Stadswerk regio's in 2017 een bijeenkomst op dit thema aanboden, gaan we in 2018 gaan we het land in met een Roadshow Klimaatadaptatie. De Roadshows zijn praktisch van aard en dat is nodig. Recent onderzoek laat namelijk zien dat er meer dan voldoende ambities zijn op bestuurlijk niveau, maar dat deze nog niet altijd vertaald worden in concrete acties. Houd de agenda in de gaten voor meer data, locaties en informatie. 

Stadswerk magazine
In Stadswerk magazine publiceren we regelmatig artikelen op dit thema. Hier vindt u een selectie van de artikelen over klimaatadaptatie uit Stadswerk magazine terug. In Stadswerk magazine editie 5 (juni 2018) zit een special die gewijd is aan klimaatadaptatie, editie 8 (oktober 2018) staat geheel in het teken van water.

Meer weten?
Wilt u meer weten, hebt u een vraag of wilt u een bijdrage leveren op dit thema? Neemt u dan contact op met Louise Kok van Stadswerk.