Webinar Placemaking voor kinderen - Regio Zuidoost

Begin

21-04-2022 om 11:00

Einde

21-04-2022 om 12:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Datum: 21 april van 11:00 – 12:00
Webinar: Placemaking Kids: 'Kijken door andere ogen'
Sprekers: Gooiske Zijlstra en Heidy van Essen
Kosten: Gratis

Klik hier om u aan te melden

Hoe belangrijk is het, om het perspectief van kinderen serieus te nemen? De stad  te bekijken op ooghoogte, en door de ogen van kinderen. Om steden, dorpen en buitengebieden te ontwerpen, die klaar zijn voor de toekomst is het belangrijk om je ook open te stellen voor deze inwoners. Maar hoe doe je dit ? En welke processen moet je daarvoor doorlopen? Kunnen kinderen zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen verkeersveiligheid? Durven we het aan om buiten de gebaande paden te werken?

Gooitske Zijlstra zorgt voor een ander perspectief doordat ze kinderen bij het gehele proces betrekt. Ze heeft onder andere in opdracht van de provincie Overijsel gewerkt aan een proeftuin “verkeer door de ogen van kinderen”.

Heidy van Essen vertelt hoe dit proces voor de Provincie Overijssel als opdrachtgever is geweest. Als provincie willen ze namelijk de Overijsselse inwoners, in dit geval kinderen, betrekken bij de beleidsontwikkeling in de rol van samenwerkingspartner.

Chat en terugkijken
Tijdens dit webinar kunt u uw vragen via chat stellen. Komt het tijdstip u niet uit? Meldt u dan toch aan. U krijgt na afloop van de live-uitzending een terugkijklinkje zodat u de webinars kunt bekijken op ieder gewenst moment.

 

Cookie-instellingen