Webinar: De openbare ruimte van Almere als grondstoffendepot, Kopgroep Beheer

Begin

01-12-2022 om 13:00

Einde

01-12-2022 om 14:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Datum en tijd: 1 december 2022 - 13.00 tot 14.00 uur
Titel: Webinar De openbare ruimte van Almere als grondstoffendepot
Sprekers: Maarten van t Eind en Rutger Ekhart van de gemeente Almere
Kosten: Gratis

KLIK HIER OM AAN TE MELDEN

Grondstoffen worden schaarser en duurder. De milieu-impact van het gebruik van grondstoffen is groot. Daarom moeten we op weg naar circulaire grondstofstromen met minimale CO2-impact.

Bij het beheer van de openbare ruimte kunnen we veel verschil maken. De openbare ruimte is één groot depot van grondstoffen! Grondstoffen die nu vaak nog als kostenpost worden gezien, maar waarde hebben en kunnen worden geoogst.  

In dit webinar laten Maarten van t Eind en Rutger Ekhart van de gemeente Almere u zien hoe zij hiermee omgaan, samen met lokale en regionale partners. Van het hergebruik van materialen, circulair inkopen, stimuleren van innovatie tot de realisatie van een fysiek depot om vrijkomende grondstoffen tijdelijk op te slaan.

Hoe kom je tot een nieuwe aanpak? Welke rol kun je als gemeente spelen om innovaties te stimuleren? En welke dilemma’s en problemen kom je daarbij tegen?

Kopgroep Beheer
Dit webinar is een samenwerking met de Kopgroep Beheer en is het tweede uit een reeks van 4 webinars. De gemeenten Almere, Breda, Leiden, Rotterdam, Zoetermeer en Zwolle vormen de Kopgroep Beheer. Sinds eind 2016 vestigen zij de aandacht op de veranderende rol van de beheerder van de openbare ruimte, gericht op het mede vorm en inhoud geven van ruimtelijke transities. Meer weten? Kijk op Kopgroepbeheer.nl

Chat en terugkijken
Tijdens dit webinar kunt u uw vragen via chat stellen. Komt het tijdstip u niet uit? Meldt u dan toch aan. U krijgt na afloop van de live-uitzending een terugkijklinkje zodat u de webinars kunt bekijken op ieder gewenst moment.

Cookie-instellingen