Nederlandse Boominfodag (15e editie)

Begin

07-03-2024 om 09:00

Einde

07-03-2024 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Op de foto: Jan Willem de Groot. Fotograaf: Sasha Ushakova

Datum: donderdag 7 maart 2024
Titel: Nederlandse Boominfodag
Locatie: gemeente Ede
Kosten: zie www.boominfodag.nl/inschrijven

De 15e editie van de Boominfodag vindt plaats op donderdag 7 maart 2024.

De inschrijving voor de 15e Boominfodag is gesloten want de entreekaarten zijn uitverkocht! Dit jaar vindt de Nederlandse Boominfodag plaats op donderdag 7 maart 2024 in de Mauritskazerne in Ede. Geen ticket kunnen bemachtigen? Schrijf je in voor de wachtlijst via www.boominfodag.nl/inschrijven. Mocht er een ticket vrijkomen door een afmelding, dan krijgt de persoon die bovenaan de wachtlijst staat een uitnodiging om zich binnen 24 uur definitief aan te melden.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor de verdiepende workshop op vrijdag 8 maart. Deze sessie wordt verzorgd door Kenton Rogers en gemeente Ede. Tijdens deze workshop wordt er onder andere een bezoek gebracht aan het project Parklaan Ede. Wees er snel bij, er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar!

De 15e editie van de Nederlandse Boominfodag wordt geopend door Renée van Holsteijn. Tijdens de plenaire sessie neemt zij het voortouw en praat iedereen volledig bij over Artificial Intelligence. Renée geeft haar kijk op kunstmatige intelligentie en hoe deze een duurzame en groene wereld kan stimuleren.

Programma Boominfodag
De Nederlandse Boominfodag heeft ook dit jaar weer een interessant en divers programma samengesteld en spitst zich toe op onderwerpen als: bomen en technologie, ontwerp en inrichting als ook ziekten- en aantastingen. Daarnaast wordt er gefocust op wetgeving en beleid, duurzaamheid, hergebruik en inclusiviteit.

Internationale perspectieven worden uitgelicht met diverse gepassioneerde sprekers. Kenton Rogers van Treeconomics focust zich op de Tree Equity Score. Piotr Tyszko-Chmielowiec van Tree Institute Poland deelt zijn inzichten over de recente ontwikkelingen in ons vakgebied in Oekraïne en deelt hoe hij bomen beschouwt als een symbool van toekomst en hoop, zelfs in uitdagende omstandigheden. Sven König van Greehill belicht Smart Tree Inventory met behulp van LiDAR en AI. Deze sessies worden volledig in het Engels verzorgd.

Binnen het domein van bomen en technologie staan inspirerende sprekers klaar om de nieuwste ontwikkelingen te delen. René van der Velde, Urban Forestry TU Delft, zal de nieuwste innovaties in de wereld van bomen presenteren, met de nadruk op i-Tree 2.0. Henk Werner, van Pius Floris Boomverzorging, bespreekt de strijd tegen ziekten en aantastingen in het bomenrijk.

Jilles van Zinderen, advocaat bij Monte Legal, neemt ons mee door recente juridische uitspraken op het gebied van bomenrecht. Susanne Driessen van Bomenwacht Nederland deelt inzichten over de Omgevingswet 2024 en onthult hoe potentiële bedreigingen voor stadsbomen kunnen worden omgezet in slimme kansen. Harry Boeschoten van de Bomenstichting deelt zijn expertise over het beheer en de bescherming van (zeer) oude bomen en werpt een licht op het Bomenregister.
 
Aanmelden & praktische informatie
De laatste tickets voor de Nederlandse Boominfodag zijn verkocht. Dit jaar vindt het congres plaats op 7 maart bij de Mauritskazerne in Ede. Dat de tickets binnen twee weken al uitverkocht zijn, onderstreept het belang van dit evenement voor alle professionals die werken aan een toekomstbestendige fysieke levensomgeving. We verwachten een indrukwekkende opkomst van 250 deelnemers, bestaande uit een divers gezelschap van boomtechnisch adviseurs, beleidsmedewerkers, landschapsontwerpers, boomverzorgers, groen- en cultuurtechnisch werkvoorbereiders.

Geen ticket kunnen bemachtigen? Schrijf je in voor de wachtlijst via www.boominfodag.nl/aanmelden. Mocht er een ticket vrijkomen door een afmelding, dan krijgt de persoon die bovenaan de wachtlijst staat een uitnodiging om zich binnen 24 uur definitief aan te melden.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor de verdiepende workshop op vrijdag 8 maart. Deze sessie wordt verzorgd door Kenton Rogers en gemeente Ede. Tijdens deze workshop wordt er onder andere een bezoek gebracht aan het project Parklaan Ede. Wees er snel bij, er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar!

Blijf op de hoogte van de laatste updates door de Nederlandse Boominfodag te volgen op LinkedIn en Instagram. Schrijf je ook in voor de nieuwsbrief via de website.

ETW-ers en ETT-ers ontvangen voor iedere volledig gevolgde workshop één kennisuur. Binnen drie weken na afloop van de Boominfodag ontvang je een 'Bewijs van deelname' inclusief het aantal opgedane kennisuren.

De Nederlandse Boominfodag bestaat sinds 2008 en is oorspronkelijk een initiatief van Jan Willem de Groot. Sinds 2019 organiseren Koninklijke Vereniging Stadswerk Nederland en Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) de Boominfodag. Jan Willem de Groot is nog altijd actief betrokken bij het samenstellen van het programma. Deze editie wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Ede en diverse sponsoren.

Cookie-instellingen