Future Green City krijgt 2016 editie

Van 29 november tot en met 1 december vindt Future Green City 2016 plaats. Stadswerk, VHG en VVM, netwerk van milieuprofessionals zijn de initiatiefnemers van dit vakevent.

De eerste editie in 2015 vond plaats in het kader van het ‘Jaar van de Ruimte’. Het evenement trok 2.200 bezoekers. Dat was meer dan verwacht. De gemiddelde waardering was een rapportcijfer 7. Uit de druk bezette theaters bleek de grote behoefte aan inspiratie en informatie. Meer dan 50% van de bezoekers is betrokken bij concrete investeringen met betrekking tot het leefbaar maken, verduurzamen en vergroenen van steden. Future Green City 2016 vindt plaats in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch en wordt met een hal uitgebreid.

Op Future Green City 2016 staat een integrale aanpak van het realiseren van de leefbare, toekomstbestendige stad centraal. Met exposanten op het gebied van de bouw, infra, water, milieu en groen. Van solitaire bomen tot groene daken en gevels. Van groene geluidsschermen tot slimme mobiliteitssystemen. Van opvang en hergebruik regenwater tot natuurvriendelijke oevers. Van circulaire economie, duurzame bouwconcepten tot energieneutraal stadsdeel.

Het evenement kent een mix van exposities, bijvoorbeeld over innovatieve stadsontwikkeling, productinnovatie en groenconcepten, uiteenlopende voordrachten en een beurs. Op de komende editie zullen ook thema’s als smart city, architectuur, duurzame energie en circulaire economie aandacht krijgen. Future Green City 2016 richt zich op iedereen die vakmatig actief is bij de ontwikkeling en inrichting van de stad.

Het evenement wordt ondersteund door een brede adviescommissie met vertegenwoordigers van BNSP, Alterra Wageningen UR, Anthos, BNA, Branchevereniging VHG, CAH Vilentum, gemeente Groningen, GPKL, KNW, MKB INFRA, NVRD, NVTL, Platform31, Vereniging Stadswerk Nederland, Stichting PassiefBouwen, Stichting RIONED, Tuinbranche Nederland, Unie van Waterschappen, VNG, VNR, Vrije Universiteit Amsterdam, VVM, waterschap Aa en Maas en ZLTO.

Meer informatie: www.futuregreencity.nl

Cookie-instellingen