De Gedragscode soortbescherming gemeenten is per 17 december 2020 goedgekeurd

18-12-2020 1055 keer bekeken 0 reacties

In de ‘Gedragscode soortbescherming gemeenten’ zijn de gedragscode Ruimtelijke Ontwikkeling of inrichting en de gedragscode Bestendig Beheer of onderhoud geïntegreerd. Hiermee is een lang gekoesterde wens vanuit het werkveld gehonoreerd.

Deze gedragscode is opgesteld gehoord hebbende de adviezen van onze leden -de vertegenwoordigers van gemeenten- en van de opdrachtnemers in het groene werkveld vertegenwoordigd door  VHG, Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Nieuw is de uitgebreide maatregelencatalogus met heel concrete richtlijnen. Deze gedragscode is bedoeld voor alle Nederlandse gemeenten. Door een college- of raadsbesluit kan deze van toepassing worden verklaard. In dit besluit kunnen ook aanvullende voorwaarden worden geformuleerd om de gedragscode het gewenste specifiek lokale karakter te geven.

U kunt de gedragscode hier kosteloos downloaden.

Voor een goed gebruik van de gedragscode bevelen wij het bijbehorende handboek en ecologisch werkprotocol aan. Dit kunt u hier bestellen.

Heeft u het handboek besteld en een inlog ontvangen? Dan kunt u het bijbehorende handboek en ecologisch werkprotocol hieronder downloaden.

HANDBOEK DOWNLOADEN 

0  reacties

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 

Een momentje...
Cookie-instellingen