Stadswerk tipt: Meeloopdagen 2024

05-07-2024

Dit jaar is de achtste editie van de Meeloopdagen. Werk je bij een weg-, vaarweg- of waterbeheerder bij overheid of markt? Dan kun je je tot en met september inschrijven om een dag(deel) mee te kijken in de keuken van een andere beheerder.

Wat is een meeloopdag?
Tijdens een meeloopdag kan jij een dag of een dagdeel met een collega van een andere organisatie over de schouder meekijken. Het is een mooie laagdrempelige manier om van elkaar te leren. Soms bieden organisaties ook excursies aan. Nieuwsgierig naar wat je kan verwachten? Kijk dan naar de ervaringen van collega’s uit 2023

Voor wie zijn de meeloopdagen bedoeld?
Iedereen die op de een of andere manier in zijn of haar werk betrokken is bij weg- of waterbeheer is van harte welkom om mee te doen. Dus of je nou een directeur bent, een uitvoerder, projectondersteuner, beleidsmedewerker, accountmanager of werkzaam in de communicatie: schrijf je vooral in, we kunnen allemaal van elkaar leren. De afgelopen jaren zijn er al meer dan 2.000 meeloopdagen georganiseerd. De ervaringen laten zien dat een dag meelopen inspirerend werkt, enorm leerzaam is en vaak het startpunt is van succesvolle samenwerkingen.

Wat is de inhoud van een meeloopdag?
Dat is aan jou en degene die de meeloopplek aanbiedt. Geef in het inschrijfformulier goed aan wat je verwachtingen zijn van de meeloopdag en wat je graag wilt leren. De ontvangende partij neemt contact met je op om je wensen door te spreken en een afspraak in te plannen. 

Hoe schrijf ik me in?
In het inschrijfformulier zie je welke organisaties meeloopplekken beschikbaar stellen. Dit kan gaan om:

  • Een open meeloopplek, waarbij je je interesse aangeeft en de organisatie op zoek gaat naar een geschikte match.
  • Een specifieke meeloopplek, waarbij de organisatie al heeft aangegeven bij welke functie of afdeling je mee kunt lopen.
  • Een excursie.

Vink aan welke meeloopplek jouw interesse heeft en beschrijf daarbij goed wat je graag wilt leren. De organisatie neemt vervolgens binnen twee weken contact met je op om je wens door te nemen en/of een afspraak in te plannen.

Wil jij ook een Meeloopplek aanbieden?

Aanbiedersformulier

Klik hier voor meer informatie, tips en een mooi filmpje over een meeloopdag.

Bekijk ook

Cookie-instellingen