Future Green City World Congress

09-07-2024

Future Green City World Congress in Utrecht brengt werelden van groen en civiele techniek samen, voor leefbare stad met toekomst. De stad met toekomst is groen. Dit staat op de agenda tijdens het Future Green City World Congress van 23 tot 26 september 2024 in het Beatrix Theater in Utrecht.

Stedelijke gebieden staan onder een toenemende druk. Steeds meer mensen komen naar steden om te wonen en werken. Dit werpt vraagstukken op over huisvesting, groeiende druk op stedelijke infrastructuur, maar ook over de leefbaarheid van steden voor hun inwoners. Groen is het antwoord op bijna alle dringende uitdagingen waar onze groeiende steden en stedelijke regio’s mee te maken hebben. Groen maakt je gezond, gelukkig, het koelt, zuivert, zorgt voor hernieuwbare bouwmaterialen en voedsel, en het biedt een natuurlijke habitat voor elk soort mens en dier.

De uitdaging ligt in hoe we omgaan met de beschikbare stedelijke ruimte. Het vraagt om efficiënt en innovatief ruimtegebruik. Over de hele wereld ontstaan schitterende initiatieven en showcases op het gebied van stedelijke transformaties. Er is enorm veel kennis en slagkracht aanwezig om antwoorden te geven op de uitdagingen die voor ons liggen. Slagkracht die ontstaat wanneer de werelden van groen en civiele techniek de handen ineenslaan en samen het verschil maken. Een noodzakelijke samenwerking om beperkte ruimte toch te kunnen vergroenen. Hoogste tijd om met elkaar te praten in plaats van erover te praten. 

Voor een gezonde leefomgeving is een groene stad noodzakelijk. Samenwerking tussen ‘infra’ en ‘groen’ is belangrijk omdat deze werelden gezamenlijk werken in de openbare ruimte en elkaar hierbij enorm kunnen versterken. Innovaties uit deze werelden worden tijdens Future Green City World Congress vier dagen lang aan de bezoekers gepresenteerd

Van 23 tot en met 26 september 2024 verandert Utrecht in het wereldwijde epicentrum op het gebied van leefbare groene steden met toekomst. Vier dagen lang komen tijdens het Future Green City World Congress in het Beatrix Theater in Utrecht denkers en doeners uit de werelden van bouw, groen, infra en water bij elkaar om elkaar te inspireren en te ontmoeten. Samen vormen zij een katalysator in het realiseren van groene transities voor steden.

Wat kunnen deelnemers verwachten?

  • Inspirerende presentaties door ’s werelds meest vooruitstrevende geesten, zoals Kongjian Yu over zijn baanbrekende werk aan sponssteden, Adriaan Geuze over verhalende iconische openbare ruimtes en Carine Saloff-Coste over de indrukwekkende verandering die Parijs doormaakt naar een hotspot met een hoge biodiversiteit.

  • De mogelijkheid zich onder te dompelen in het beste wat Nederland te bieden heeft tijdens de Field Trips XL door het hele land en Urban Trails door de omgeving van Utrecht.

  • Aan de slag met experts rondom je eigen concrete vraagstukken tijdens de Workshops XL.

  • Netwerk mogelijkheden met denkers en doeners van over de hele wereld.

Het Future Green City World Congress presenteert 170 sessies van sprekers uit 32 landen. Het congres is daarnaast toonaangevend door het unieke festival format waarbij de bezoeker in een grote verscheidenheid aan werkvormen en locaties meegenomen wordt in de reis naar een stad met een leefbare en groene toekomst.

Bezoek de website voor meer over het programma en ticketinformatie http://fgc2024.com/

Bekijk ook

Cookie-instellingen