Krimpen aan den IJssel Groenste Stad 2016

22-09-2016

Krimpen aan de IJssel is uitgeroepen tot Groenste Stad 2016. Een trotse wethouder Marco Oosterwijk liet Stadswerk weten dat succesvol werken aan duurzaamheid en een groene stad alleen kan als burgers, organisaties, ondernemers en overheid zich er samen voor inzetten.

Krimpen aan den IJssel kreeg de prijs uitgereikt tijdens de Nationale Groendag 2016, op 21 september jl. De jury prees de gemeente onder meer omdat het duurzaamheid niet alleen hoog in het vaandel heeft staan, maar dit ook actief uitdraagt. Een fragment uit het juryrapport: ‘Het goede groenbeheer door de jaren heen heeft zijn vruchten afgeworpen. En bewonerswensen worden serieus genomen en waar mogelijk, kunnen zij meedoen bij het onderhoud. Ook dit tekent de open houding van de gemeente voor initiatieven en ideeën van burgers en bedrijven. Enkele burgerinitiatieven spraken de jury zeer aan. De gemeente geeft participatie duidelijk handen en voeten.’ Wethouder Oosterwijk kijkt nu al uit naar de organisatie van de Nationale Groendag 2017, die Krimpen aan den IJssel, als Groenste stad 2016, op zich mag nemen. De kern Beek en Donk, onderdeel van de gemeente Laarbeek, won de prijs in de categorie dorpen en kleine steden. Beek en Donk kreeg ook nog het themacertificaat Groen en Biodiversiteit.

Nieuwsgierig naar wat Krimpen aan den IJssel allemaal aan duurzaamheid doet? Hier vindt u meer informatie! Een artikel uit Stadswerk magazine 4, waarin wethouder Oosterwijk en ambtenaar Peter van den Boogert vertellen over de waarde van het Stadswerk-lidmaatschap, leest u hier.

Bekijk ook

Cookie-instellingen