Klimaatadaptatie: kwestie van groen én techniek

29-08-2017

Een groenere infrastructuur helpt steden zich voor te bereiden op het veranderende klimaat. Maar groen moet wel tot wasdom kunnen komen. Samen met VHG en VVM laat Stadswerk tijdens een werkatelier op de Dag van de Openbare ruimte zien hoe techniek u verder helpt.

Groen levert tal van positieve effecten: verkoeling, waterverdamping en het houdt water vast. Maar dan moet het dus tot wasdom kunnen komen. Dat vraagt om de juiste assortimentskeuze en zorg voor het creëren van de allerbeste groeiomstandigheden. In de openbare ruimte betekent dat passen en meten en zoeken naar slimme technische oplossingen.

Deze technieken werken!
In het  werkatelier ‘Groene techniek’ laten Stadswerk, VHG, VVM, de gemeente Den Haag, Arcadis en hoveniersbedrijf Van der Tol u zien wat werkt! Welke moderne technologieën kunnen we inzetten om groen haar optimale functie te geven? En welke keuzes en afwegingen liggen daaraan ten grondslag? Samen met (groene) ingenieurs en mensen uit de praktijk belichten we waar groenbeheer en civiele techniek elkaar kunnen versterken.

Werkatelier met lunch
Het werkatelier vindt plaats op donderdag 28 september plaats tijdens de Dag van de Openbare ruimte van 10.30 tot 12.30 in zaal Juliana 6. Aansluitend is er een lunch voor de deelnemers aan dit werkatelier. Dit werkatelier wordt georganiseerd door Vereniging Stadswerk, VHG en VVM. Aanmelden voor de Dag van de Openbare doet u kosteloos via deze link. 

Bekijk ook

Cookie-instellingen