Future Green City College tour 2018

De ‘Future Green City’ wordt in de toekomst ontworpen, beheerd én bewoond door studenten van nu. Reden genoeg voor Stadswerk en VHG om in het heden een ontmoeting te organiseren tussen de professionals die nu in en rondom de openbare ruimte werken, en studenten; de professionals van morgen.

 

Dat doen we in de Future Green City Collegetour die tussen 20 september en 17 januari 2019 zeven Hogescholen, verspreid over het hele land, aandoet. Thema’s die aan bod komen zijn circulaire economie, klimaatverandering en veiligheid, doe democratie, energietransitie, klimaatadaptatie, groen en gezondheid en leisure versus leefbaarheid.     

Diepte-interview, workshops en ontwerpatelier
Vast onderdeel is een Collegetour interview van een uur met een inspirerende denker of doener. Als interviewer hebben we Katja Keuchenius (Intermediair, VM, Slow Management) gestrikt. Ze schrijft over sociale innovatie en interviewt mensen die de samenleving slimmer en verantwoorder willen organiseren. Met als leidraad: hoe gaat de samenleving van de toekomst eruit zien? Daarnaast bieden we, in overleg met de Hogescholen, workshops en een ontwerpatelier aan. Rondom de Collegetour publiceren Stadswerk en VHG een Future Green City magazine, met artikelen over of vanuit alle sprekers. Dit verspreiden we, passend bij de jonge generatie, digitaal en langs verschillende (social media) kanalen.

Tourschema Future Green City Collegetour

Thema

Spreker

Plaats

Datum

Circulaire economie

Onno Dwars (directeur Ballast Nedam Development)

HAS Hogeschool Den Bosch

20|09

Klimaatverandering en veiligheid

Marcel Beukeboom
(Nederlandse Klimaatgezant)

Hogeschool Van Hall Larenstein, Velp

05|10

Doe democratie

Pepijn Verpaalen
Urbanos

Zuyd Hogeschool Heerlen

30|10

Energietransitie
 

Jan Willem van de Groep
(Factory Zero, Nul op de meter)

Hanzehogeschool Groningen

08|11

Klimaatadaptatie

Stefan Kuks
(voorzitter Deltaplan Ruimtelijke Adaptatie)

Hogeschool Saxion Deventer

15|11

Groen & gezondheid
 

Nico Wissing
(NL Greenlabel)

Hogeschool van Amsterdam en Hogeschool Aeres

11|12

Leisure versus leefbaarheid
 

Milan Meyberg
(freelance Sustainability Strategist) 

Hogeschool Rotterdam (Infratech Ahoy)

17|01

 
Meer informatie?

Meer informatie en de aanmeldformulieren voor de verschillende bijeenkomsten vindt u hier. Wilt u meer informatie over de Future Green City Collegetour, hebt u tips of suggesties of wilt u er een bijdrage aan leveren? Belt of mailt u dan met directeur Maarten Loeffen van Stadswerk: 0318-692721 of maarten.loeffen@stadswerk.nl.

Cookie-instellingen