De Ronde van Nederland 4: Klimaatveiligheid en hittestress Regio Zuidwest

Begin

11-02-2021 om 11:00

Einde

11-02-2021 om 12:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Datum: 11 februari 2021 van 11.00 t/m 12.00 uur
Webinar: De Ronde van Nederland 4: Klimaatveiligheid en hittestress Regio Zuidwest
Sprekers: Benny Pycke & Rob van Aalsburg
Kosten: Gratis

Klik hier om u aan te melden

Het bestrijden van hittestress is noodzakelijk voor de toekomstbestendige stad. Maar wat is de concrete impact van hitte op de gezondheid van bewoners? En welke aantrekkelijke oplossingen zijn er om hitte in de openbare ruimte tegen te gaan? De Ronde van Nederland reist op 11 februari 2021 van 11.00 tot 12.00 af naar Regio Zuidwest, waar Rob van Aalsburg en Benny Pycke u hierover vertellen in het webinar ‘Klimaatveiligheid en hittestress’.

Sprekers
Rob van Aalsburg werkt als arts medische milieukunde bij de GGD in Brabant. Aan de hand van een aantal actuele voorbeelden laat hij ons iets zien van zowel de directe als indirecte effecten van hitte op de gezondheid van mensen. Wie zijn het meeste kwetsbaar? Wat is het mechanisme hierachter en welke aangrijpingspunten zijn er voor het nemen van maatregelen?

Benny Pycke (Sioen Industries NV) geeft vanuit het perspectief als partner in het Interreg 2-Seas project Cool Towns een overzicht van de voordelen van en afwegingen bij het investeren in living walls en schaduwdoeken voor het koelen en verfraaien van de publieke ruimte. Hij zal aan de hand van enkele concrete casussen illustreren hoe Sioen Industries met kleine en grote interventies binnen Cool Towns -als deel van een lokale holistische aanpak- beoogt om de hittestress te verminderen, bewustwording te creëren, en participatie te stimuleren. Deze meervoudige aanpak is gericht om hun klimaat-adaptieve technologieën te democratiseren, publieke ruimtes aantrekkelijker en meer future-proof te maken. Ronde van Nederland
In de zesdelige Ronde van Nederland presenteert Stadswerk iedere week een nieuw webinar uit een andere regio. Zo maken we een webinarreis dwars door Nederland, waarbij onderwerpen zoals biodiversiteit, bodemdaling en slimme mobiliteit belicht worden. Voor de vierde editie is Stadswerk neergestreken in Regio Zuidwest.

Wel geïnteresseerd, maar schikt het tijdstip niet? Meld u dan tóch aan, zo ontvangt u de terugkijklink na afloop in uw mailbox.

Cookie-instellingen