Geschiedenis

Een vereniging met een rijke historie
Stadswerk kent een rijke historie die teruggaat tot 1898. Willem Hofkamp, directeur Gemeentewerken Leeuwarden, benaderde 24 gemeenten om met elkaar van gedachten te wisselen over hun dagelijkse bezigheden. Het samenroepen van deze 'G-24' is de eerste gedocumenteerde bijeenkomst van de Koninklijke Vereniging Stadswerk Nederland.

Koninklijke Vereniging Stadswerk Nederland in haar huidige vorm bestaat sinds 1992.

De vereniging kent ook een aantal ereleden.

 

Koninklijke erkenning

Op 2 juli 2020 kreeg Vereniging Stadswerk Nederland uit handen van burgemeester René Verhulst van de gemeente Ede het predicaat ‘koninklijk’. Het heeft de koning behaagd onze vereniging dit predicaat toe te kennen voor de belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van de Nederlandse openbare ruimte.

Al 100 jaar is Vereniging Stadswerk Nederland hét platform dat leden benutten om samen te zoeken naar innovatieve oplossingen voor de vraagstukken in de openbare ruimte van morgen, overmorgen, maar zeker ook vandaag. De koninklijke erkenning is de kroon op het werk voor iedereen die zich dag in dag uit inzet voor ontwikkeling en beheer van onze openbare ruimte. Nederland heeft een excellent ingerichte en onderhouden openbare ruimte. Daar staan we niet elke dag bij stil en we mogen er zeker vaker trots op zijn! 352 gemeenten zijn er dagelijks druk mee.

Om onze Koninklijke erkenning te vieren maakten we de TV-talkshow Toekomstland en bijbehorend special magazine. Lees meer.

 

Cookie-instellingen