Future Green City Sessies: Gezondheid

Begin

23-09-2021 om 14:00

Einde

23-09-2021 om 15:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Datum: 23 september 2021, 14:00 - 15:00
Titel: Future Green City Sessies: Gezondheid
Sprekers: Jeroen Kluck en Martijn van Eck
Kosten: Gratis

Tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte organiseert Stadswerk samen met VHG vier sessies rondom de Future Green City. Deze lezingen kunt u op locatie bijwonen. In deze sessie staat gezondheid centraal.

Hittebestendige inrichting

Als lector bij de Hogeschool van Amsterdam met de specialisatie 'Water in en om de stad' weet onderzoeker en adviseur Jeroen Kluck ons veel te vertellen over een hittebestendige leefomgeving. Hij laat ons zien hoe de uitdagingen van verstedelijking en klimaatadaptieve maatregelen met elkaar samengaan.

Het ommetje – bewegen in de openbare ruimte

Voor jong en oud is het van belang dat er voldoende aantrekkelijke mogelijkheden zijn om aan de dagelijkse beweegbehoefte te voldoen. Wandelen is daar als laagdrempelige en toegankelijke beweegvorm bij uitstek geschikt voor! Denk daarbij bijvoorbeeld aan het bekende “ommetje”. Door de manier waarop een route wordt ingericht, kunnen mensen verleid worden om in beweging te komen. Martijn van Eck presenteert namens Kragten bij deze korte lezing het concept 'de vitaliteitsroute' die in opdracht van de gemeente Zundert is uitgewerkt, met behulp van het athletic skills model.

Cookie-instellingen