Roadshow biodiversiteit: Rol van biodiversiteit bij waterbuffering

Begin

08-11-2022 om 13:00

Einde

08-11-2022 om 14:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Datum en tijd: 8 november 2022 - 13.00 tot 14.00 uur
Titel: Webinar Rol van biodiversiteit bij waterbuffering
Sprekers: Eric Lanooy gemeente Assen, Erwin Stamsnijder TAUW, Ronny Sprong IPC Groene Ruimte
Kosten: Gratis

Klik hier om aan te melden

Bij dit webinar staat de relatie tussen biodiversiteit en waterbuffering centraal. De diverse bodem in en rond Assen zorgt voor een storende laag waardoor het water slecht kan wegzakken. Het principe van “de stad als spons” gaat hiermee mogelijk niet op. Dat zorgt voor uitdagingen omtrent wateroverlast én droogte.

Eric Lanooy geeft een algemene inleiding over hoe het is gesteld met de relatie bodem-biodiversiteit in Assen, waar Assen tegen aanloopt en waar mogelijkheden liggen voor verbetering.

Daarna is het woord aan Erwin Stamsnijder, adviseur water bij Tauw, hij vertelt u meer over de bodemopbouw en grondwaterstanden in en om Assen.

Ronny Sprong van IPC Groene Ruimte neemt u vervolgens mee in de relatie tussen bomen en een veranderend klimaat. Is het reguliere assortiment nog wel bestand tegen de weersextremen? Hoe kunnen we de toegevoegde waarde van bomen behouden en verbeteren?

Dit webinar maakt onderdeel uit van de Roadshow: Aan de slag met biodiversiteit! georganiseerd door IPC Groene Ruimte, Stichting Steenbreek en Koninklijke Vereniging Stadswerk Nederland. Deze Roadshow is mede mogelijk gemaakt door het ministerie van LNV met als doel om bewustzijn omtrent biodiversiteit te vergroten en concrete handvatten aan te reiken om aan de slag te gaan. Meer informatie vindt u op www.aandeslagmetbiodiversiteit.nl.

Let op: Er zijn nog plekken beschikbaar voor het live gedeelte van de bijeenkomst in Assen, aanmelden kan via info@stadswerk.nl onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Chat en terugkijken
Tijdens dit webinar kunt u uw vragen via chat stellen. Komt het tijdstip u niet uit? Meld u dan toch aan. U krijgt na afloop van de live-uitzending een terugkijklinkje zodat u de webinars kunt bekijken op ieder gewenst moment.

Cookie-instellingen