Groen licht voor duurzame openbare verlichting

12-01-2021

Hoe verminder je stroomgebruik en CO2-uitstoot binnen je gemeente? Energiezuinige openbare verlichting biedt uitkomst. Gemeente Etten-Leur heeft twee jaar onderzocht hoe je als gemeente daarvoor een draagvlak creëert en deelt de opgedane kennis tijdens de Nationale Conferentie SLIC op 28 januari.

De gemeente Etten-Leur heeft als partner in het Smart Light Concepts (SLIC)-project in het buitengebied onderzocht hoe een gemeente zorgt voor een zo groot mogelijk draagvlak onder de burgers voor vernieuwing van de openbare verlichting. Welke stakeholders moeten bij zo’n project worden betrokken, en op welke manier? Etten-Leur heeft de afgelopen twee jaar belangrijke inzichten en ervaringen opgedaan in de praktijk.

Tijdens de Nederlandse SLIC Nationale Conferentie, op donderdag 28 januari 2021, delen de wethouder van Etten-Leur en deskundigen op het gebied van stakeholderengagement hun ervaringen en kennis op dit gebied. Dit gebeurt live vanuit een studio in Tilburg. De online-conferentie, georganiseerd door Avans Hogeschool en de gemeente Etten-Leur, begint om 14.00 en wordt om 16.30 uur afgesloten. Naast stakeholderbetrokkenheid worden ook de andere thema’s die onderdeel zijn van het onderzoek besproken, zoals biodiversiteit, financiering, en veiligheid en techniek.

De conferentie, die vanwege de coronapandemie digitaal plaatsvindt, is onderdeel van het Europese Smart Light Concepts (SLIC)-project, gefinancierd vanuit het Interreg 2 Zeeën programma. In het project werken 9 Europese partners samen om het gebruik van duurzame openbare verlichtingsconcepten en koolstofreductie te vergroten. De pilot in de gemeente Etten-Leur is in stappen uitgevoerd in nauwe samenspraak met de stakeholders, die inmiddels groen licht hebben gegeven voor slimme straatverlichting in een groot deel van het buitengebied van Etten-Leur.

Klik hier om u aan te melden

Bekijk ook

Cookie-instellingen