Op kantoor kunt u circulair bijdragen!

28-08-2018 {0} reacties

Op iedere plek in de openbare ruimte kun je circulair bijdragen. Dat laten we als Stadswerk met de mindmap Circulaire economie en de openbare ruimte zien. Maar ook op kantoor kun je morgen al circulair aan de slag. Dus altijd al bewust, duurzaam en verantwoord willen ondernemen? Lees dan verder!

Want net als je tegenwoordig op verjaardagen en partijen prima kunt aankomen met een tweedehands cadeau, werkt het ook bepaald niet minder prettig in een kantoor met tweedehands meubels. Zoek naar kantoormeubilair met een verhaal en geef oude meubelstukken een tweede leven.

Langer mee
Of kies op kantoor voor gerecyclede, authentieke materialen als oud steigerhout. Deze materialen zorgen voor een bijdrage aan de circulaire economie, maar creëren ook een fijne werksfeer. Kies eens voor een ‘refurbished’ apparaat! Computers, printers, koffiezetters en telefoons gaan echt langer mee dan de reguliere afschrijftermijn. Wend de invloed die je hebt op de kantooromgeving aan. Bied gemakkelijke mogelijkheden om natuurlijk verteerbaar, en plastic of papieren afval gescheiden te houden en lever het ook op deze manier aan bij je afvalverwerker. Maak de recyclebakken toegankelijk om het recyclen van afval zoveel mogelijk te stimuleren.

Kantoorenergie
Zeker op kantoor wordt er veel energie gebruikt. Mocht het installeren van zonnepanelen niet in het budget zitten, ga dan op zoek naar andere manieren om energie op te wekken. Begin bijvoorbeeld met het installeren van zoveel mogelijk solar verlichting, maar overweeg ook de huur van zonnepanelen. Verschillende energiemaatschappijen bieden de mogelijkheid aan om zonnepanelen te huren. Naast een maandelijks huurbedrag zijn hier geen hoge kosten aan verbonden. Daarnaast brengt het ook de energierekening drastisch naar beneden.

Out-of-the-box
En tot slot: denk eens out-of-the-box. In Apeldoorn organiseerde Stadswerk ooit een regiobijeenkomst Circulaire economie waar de verlichting bestond uit tot lampen omgebouwde oude wasmachinetrommels. Voor het Stadswerkdebat van november 2017 lieten gordijnen maken. Na afloop lieten we deze verwerken tot tasjes. Er is enorm veel mogelijk; veel afval fungeert prima als nieuwe grondstof. Meer lezen over wat Stadswerk doet rondom de circulaire economie? Dat kan hier.   

Bekijk ook

Cookie-instellingen