‘Kunstgras vaak niet duurzaam gerecycled’

13-09-2018

Tijdens een uitzending op 12 september onthulde ZEMBLA dat er veel mis gaat bij kunstgras recyclingbedrijven. Gemeenten laten kunstgrasvelden voor niet geringe bedragen afvoeren door recyclingbedrijven in de veronderstelling dat deze velden duurzaam worden gerecycled. Ten onrechte.

Uit de uitzending van ZEMBLA blijkt namelijk dat dit vaak niet gebeurt: “De velden liggen torenhoog op bedrijfsterreinen zonder de juiste vergunning, worden doorverkocht aan particulieren en gedumpt in het buitenland.”

Nieuwe producten uit oude velden
De Vereniging Sport en Gemeente (VSG) heeft naar aanleiding van de uitzending al gereageerd en aangegeven “alle gemeenten te wijzen op het naleven van de aanbestedingsprocedures voor het vervangen en recyclen van kunstgrasvelden”. Hierbij wordt verwezen naar het goede voorbeeld van de gemeente Utrecht die in de aanbestedingsdocumenten hebben opgenomen dat van hun oude kunstgrasvelden nieuwe producten gemaakt moeten worden.

Meer informatie                     
Hier vindt u alle informatie over de uitzending, het thema en kunt u het programma in zijn geheel terugkijken. De VSG heeft een dossier over kunstgras en milieu. Dat kunt u hier bekijken.

Bekijk ook

Cookie-instellingen