Nieuwe Zoemsessies dit najaar

26-09-2018

Na een eerste serie Zoemsessies dit voorjaar, organiseren Vereniging Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling en Stadswerk, in samenwerking met Natuur & Milieu en IVN dit najaar een nieuwe reeks. Daarin zoemen we in op regionaal bijvriendelijk beheer en beleid. Hoe bijvriendelijk is uw gemeente?

U kent ze wel, inwoners die iedereen graag in zijn gemeente wil hebben. Hun werklust is spreekwoordelijk en ze laten alles groeien en bloeien. Ze hebben maar weinig nodig om zich thuis te voelen. Helaas gaat het niet goed met de wilde bij, want daar hebben we het over. De helft van alle soorten is bedreigd. Geef de wilde bijen daarom een warm welkom en laat uw gemeente weer zoemen!

Kleinschalige bijeenkomsten
Tijdens de Zoemsessie laten we u zien hoe uw gemeente in aanmerking komt voor het officiële predicaat ‘Bijvriendelijk’! En wat deze positieve boodschap die u als gemeente kunt uitdragen, uw gemeente oplevert. Daarnaast is er thematische verdieping; op technische aspecten, de kosten en baten van diverse beheertypen en biodiversiteit in de stedelijke omgeving. De Zoemsessies zijn kleinschalig van opzet en bedoeld voor gemeenten die wat willen met bijenvriendelijk beheer. Het is met name interessant voor bestuurders, beleidsadviseurs en beheerders.

Campagne ‘Nederland Zoemt’
De Zoemsessies maken onderdeel uit van de campagne ‘Nederland Zoemt’ die als doel heeft het structureel vergroten van voedselaanbod en nestgelegenheid voor wilde bijen in Nederland. Het is een project van LandschappenNL, Naturalis, IVN en Natuur & Milieu. Stadswerk en GDO zijn partners en richten zich specifiek gericht om zoveel mogelijk gemeenten enthousiast te maken om bijenvriendelijk te worden.

Meer informatie: locaties en data
De eerste van een serie nieuwe bijeenkomsten staan gepland in Arnhem (14-11), Breda (29-11) en Groningen (4-12). Meer inhoudelijke informatie kunt u krijgen bij Louise Kok: 0318-692721.

Bekijk ook

Cookie-instellingen