Gerdo van Grootheest volgt Jos Penninx op

05-10-2018

Met heel veel plezier ben ik nu 8 jaar voorzitter van Vereniging Stadswerk Nederland. Een mooie en eervolle taak. Want het is prachtig dat we al bijna 100 jaar in verenigingsverband het delen van kennis en leren van elkaars praktijkervaring organiseren.

Dit is van het grootste belang voor ontwerp, inrichting én beheer van onze fysieke leefomgeving. Om de kwaliteit van de (openbare) leefomgeving op het peil te houden die ons land zo kenmerkt.

Een vereniging met organisaties en mensen gestoeld op het principe halen én brengen. Een vereniging die ook statuten kent die niet alleen borg staan voor kwaliteit en continuïteit, maar ook voor een regelmatige afwisseling van de wacht. En dit betekent dan ook dat ik na twee termijnen van 4 jaar de voorzittershamer moet neerleggen.

Op 28 november a.s. zal  Gerdo van Grootheest, burgemeester van Culemborg, ter benoeming worden  voorgedragen aan de Algemene Ledenvergadering als de nieuwe voorzitter van Vereniging Stadswerk Nederland. In hem hebben we een voorzitter gevonden met een achtergrond in het werkveld van Stadswerk en met verbinding naar andere bestuurlijke gremia in Nederland. In het volste vertrouwen geef ik het stokje aan hem door op een moment dat we er als vereniging goed voorstaan.

De Algemene Ledenvergadering zal plaatsvinden in De Gelderland Fabriek in Culemborg. Aansluitend vindt daar ook het jaarlijkse Stadswerkdebat “De energietransitie als transformator voor de  fysieke leefomgeving” plaats. Hans Mommaas, directeur van het Planbureau voor de leefomgeving en Daan Zandbelt, Rijksadviseur voor de fysieke leefomgeving, voeren met ons het debat over de kansen die deze verbouwing van het land biedt.

Na afloop van het debat is er een informele borrel waar wij afscheid van elkaar kunnen nemen en waar u kennis kunt maken met mijn opvolger Gerdo van Grootheest.

Ik hoop u op 28 november te ontmoeten. U kunt uzelf hier aanmelden.


Met vriendelijke groet,
Vereniging Stadswerk Nederland


J.T.H.M. Penninx
Voorzitter 

Bekijk ook

Cookie-instellingen