Klimaatbestendige tuinen in Nederland

21-06-2019

Het weer in Nederland wordt extremer. De sterk versteende inrichting van onze leefomgeving zorgt voor problemen als hittestress en wateroverlast. Er zit maar een ding op: onze ruimte aanpassen aan het veranderende klimaat.

Overheden kunnen veel doen aan het klimaatbestendig inrichten van de openbare ruimte, maar zeker ook private tuinen leveren een grote bijdrage. Er zijn ongelofelijk veel dingen die tuineigenaren kunnen doen om hun tuin klimaatbestendig in te richten. Zoals tegels vervangen door groen en regenwater dat op en om het huis valt, verwerken in de eigen tuin.

Op steeds meer plekken in het land duiken initiatieven op om samen met tuineigenaren de handen uit de mouwen te steken. Er ontstaan waardevolle samenwerkingen en er is kennisuitwisseling. Maar veel vaker weet men niet van elkaars bestaan en wordt het wiel telkens opnieuw uitgevonden. Zonde!

Samen Klimaatbestendig brengt in beeld waar de tuinsector staat. Lees over het rapport 'Door de tegels de tuin niet meer zien' dat Samen Klimaatbestendig maakte met daarin een overzicht van wat zich afspeelt op het gebied van het klimaatbestendig inrichten van private tuinen in Nederland.

Download
Rapport 'Door de tegels de tuin niet meer zien' (pdf, 6 MB)

Heb jij een vraag over het klimaatbestendig maken van tuinen in Nederland? Samen Klimaatbestendig helpt jou zoeken naar het antwoord. Grote kans dat er iemand in Nederland rondloopt die jou verder kan helpen! Mail naar info@samenklimaatbestendig.nl.

Bron: www.ruimtelijkeadaptatie.nl

Bekijk ook

Cookie-instellingen