Ervaringen en beleving van de openbare ruimte gezocht!

30-03-2020

Bas Rensen is student Ruimtelijke Ontwikkeling aan de Hogeschool Rotterdam. Binnen Sweco doet hij onderzoek naar het stimuleren van ontmoeting en verbinding in de openbare ruimte. Nu zijn straatinterviews niet door kunnen gaan, zoekt hij mensen die online ervaringen met hem willen delen.

Vanwege het coronavirus kunnen zijn straatinterviews zoals gezegd niet doorgaan. Om dit te ondervangen heeft hij een website de lucht in gebracht waar voor de volgende vier gebieden een korte online vragenlijst staat gepubliceerd:
#StrijpS Eindhoven
#KopvanZuid Rotterdam
#Zuidas Amsterdam
#Eemkwartier Amersfoort

Werkende ontwerpprincipes ontwikkelen
Hij zoekt naar ervaringen en beleving van gebruikers van de openbare ruimte in deze vier (referentie)gebieden. Dus: verblijft u weleens in een van deze gebieden en heeft u hier een mening over? Helpt u Bas Rensen dan verder met het afstudeeronderzoek voor zijn studie Ruimtelijke Ontwikkeling. Doel is werkende ontwerpprincipes te ontwikkelen voor meer ontmoeting en verbinding in de openbare ruimte. Hij onderzoekt wat bewoners en gebruikers uitnodigend vinden (en wat niet!).

Doet u mee?
Gaat u dan naar https://ontmoetingenverbinding.wordpress.com/ en vul de vragenlijst voor het gebied waaover u een mening hebt in. Invullen gaat snel en anoniem. De resultaten van het onderzoek worden uiteindelijk gedeeld op deze website.

Bekijk ook

Cookie-instellingen