In memoriam Rob van der Ham  (16-1-1943 - 24-4-2020)

30-04-2020

Wij ontvingen het bericht dat Rob van der Ham is overleden. Rob werkte onder andere als landschapsarchitect voor de gemeente Den Haag en was een zeer actief lid van de Vereniging Hoofden Beplantingen (VHB) en later Stadswerk. Rob leefde zeer betrokken mee met het wel en wee van onze vereniging.

Daarnaast was hij de auteur van het Stadswerk-boek ‘Groen Goed’ dat in 2010 door SDU werd gepubliceerd en nog steeds wordt gewaardeerd als handleiding voor de inrichtingskwaliteit van de woonomgeving.

Als landschapsarchitect speelde hij ook een belangrijke rol bij de Floriade 1992 Zoetermeer. In de jaren tachtig en negentig was Rob ook voorzitter van de Bond Nederlandse Tuinarchitecten. Dat deed hij met kennis en verve en hij zorgde voor de verbinding met VHB en later Stadswerk. Rob was kenner van architectuur en heeft in Den Haag mooie dingen op zijn naam gezet. Het meest trots was hij op de huidige inrichting van het Zuiderpark.

Wij wensen zijn vrouw Tjitske, kinderen en kleinkinderen sterkte en danken Rob langs deze weg nog eens voor zijn inzet voor VHB en Stadswerk.

Bekijk ook

Cookie-instellingen