VHG-oproep: bezuinig niet op groen!

15-09-2020

Directeur Egbert Roozen van VHG, branchevereniging voor ondernemers in het groen, maakt zich zorgen over mogelijke ‘groene’ bezuinigingen samenhangend met de coronacrisis. In een brief roept hij de colleges van alle Nederlandse gemeenten op juist te blijven investeren in goed presterend groen.

Zeker in coronatijd is er meer oog én waardering gekomen voor groen in de leefomgeving. Zowel in de eigen tuin als in de openbare ruimte. Roozen signaleert dat inwoners steeds vaker vragende partij zijn richting gemeente als het gaat om een gezoende en groene leefomgeving. Een mooie kans voor het creëren van draagvlak en mede-eigenaarschap in de samenleving.

Aansprekende voorbeelden
In de brief biedt hij niet alleen de hulp van zijn branchevereniging aan, maar presenteert hij ook een aantal aansprekende voorbeelden. Die laten zien dat goed presterend groen bijdraagt aan tal van maatschappelijke vraagstukken en op termijn geen geld kost, maar geld oplevert.

Versterken groene infrastructuur
Ter inspiratie verwijst Roozen naar De Levende Tuin en Het Levende Gebouw, hij toont hoe gemeenten groen kunnen halen uit geclusterde bouw- en infrabestekken en moedigt gemeenten aan met lokale groene bedrijven na te denken over het in stand houden en versterken van de groene infrastructuur. Wilt u meer weten over de VHG? Klik dan hier.

Meer informatie?
Onder andere samen met de VHG zet Stadswerk al jaren de spotlights op de gezonde, groene leefomgeving met toekomst, de Future Green City. Daarnaast is Waardevol groen al jaren een belangrijk thema in ons werk. Wilt u weten wat we allemaal doen rondom groen? Klik dan hier.    

 

Bekijk ook

Cookie-instellingen