Future Green City Talkshows 8 en 11 december

04-12-2020

Wat is nou écht belangrijk voor een toekomstbestendige openbare ruimte, en hoe kunnen we ons steentje daaraan bijdragen?

Ontdek het in de online Future Green City Talkshows op 8 en 11 december (11.00-12.00), waarin interviewster Evanne Nowak de toekomst van onze leefomgeving bespreekt met talrijke inspirerende professionals.

8 december: Future Green City Talkshow ‘De levende openbare ruimte’

Tijdens deze coronacrisis zijn we de openbare ruimte nog meer gaan waarderen. Gelijktijdig wordt het steeds drukker in de openbare ruimte. Steden staan voor de uitdaging om zowel te verdichten als  te vergroenen. Hoe doe je dat? Hoe realiseer je een leefbare openbare ruimte?

Evanne Nowak gaat op 8 december van 11.00 tot 12.00 in gesprek met Leendert Koudstaal (Beleidsadviseur Groen en Bomen bij gemeente Den Haag), Marcel Janssen (manager Klimaatbestendige Steden bij de Donkergroep) en Kim van der Leest (groenconceptontwikkelaar en auteur van de handleiding De Levende Openbare Ruimte). Uitdagingen, oplossingen, lessons to learn, en tal van inspirerende voorbeelden en succesverhalen komen aan bod. Ook kunt u uw eigen vragen voorleggen via chat.

Na aanmelding ontvangt u van VHG een link waarmee u deel kunt nemen aan de talkshow. Geïnteresseerd maar op het tijdstip niet in gelegenheid? Meld u dan toch aan, zodat u de talkshow later terug kunt zien.

Klik hier om u aan te melden

 

11 december: Future Green City Talkshow ‘De openbare ruimte is er goed voor!’

De openbare ruimte in Nederlandse steden staat voor een grote vervangingsopgave. We veranderen onze mobiliteitskeuzes en er is meer ruimte nodig voor water en groen. Hoe gaan we met de huidige drukte in de boven- en ondergrond? En hoe zorgen we dat de verschillende opgaven goed op elkaar aansluiten? Op 11 december van 11.00 tot 12.00 gaan zes professionals verdeeld over twee tafels, onder begeleiding van programmamaker en auteur Evanne Nowak, het gesprek aan.

Gespreksronde 1: Future Green City
Evanne Nowak voelt Esther van der Lugt (coördinator duurzaamheid gemeente Oss), Ellen Peeters (adviseur gezonde leefomgeving gemeente Utrecht) en Jaap Meindersma (directeur Stadsbeheer Almere) aan de tand over hun visie op de Future Green City.

Gespreksronde 2: City Deal Openbare Ruimte
De tweede gespreksronde staat in het teken van de City Deal Openbare Ruimte. Aan de tafel zitten Daniël Hogendoorn (strategisch adviseur gemeente Den Haag), Berry Gersonius (adviseur Groenblauwe Stad gemeente Dordrecht) en Marianne Linde (directeur Duurzame Stad Tilburg).

Meld u aan en chat mee!
Tijdens beide talkshows is het mogelijk om in de chat vragen te stellen aan alle gasten, deze worden live doorgegeven en behandeld. Schrijf u in en ontvang de link naar onze besloten websitepagina, waar de link naar het evenement wordt gedeeld.

Klik hier om u aan te melden


Bekijk ook

Cookie-instellingen