Brandbrief Stadswerk en VHG aan het College van B en W over chemievrij werken

16-12-2020

Helaas is door een gerechtelijke uitspraak een einde gekomen aan het sinds 2016 geldende verbod op chemievrij werken in de openbare ruimte. Dat vinden wij een teleurstellend en onbegrijpelijk besluit. Stadswerk en VHG roepen daarom gemeenten op om chemievrij te blijven werken.

Inhoud brief
In deze brief betogen wij dat de intrekking van dit verbod een flinke stap terug is voor groenbeheer in Nederland. Alternatieve vormen van onkruidbestrijding bieden voldoende soelaas. Herintroductie van chemische bestrijding staat de voortgang die willen boeken, op weg naar meer biodiversiteit én vergroening, in de weg. Het punt van ons verhaal mag duidelijk zijn: een duurzame gemeente werkt chemievrij!

LEES HIER DE VOLLEDIGE BRIEF

Zet uw gemeente op de kaart

Vergroening van onze leefomgeving is essentieel voor biodiversiteit, klimaatadaptatie, leefbaarheid en gezondheid. Daarom vragen wij u om aan Stadswerk kenbaar te maken als u de inzet van chemische middelen blijft uitsluiten. Wij brengen vervolgens op een kaart in beeld welke gemeenten de chemievrije weg blijven bewandelen. Een mooie manier om het maatschappelijk draagvlak zichtbaar te maken! Klik hier voor een vermelding op de kaart.

 

Bekijk ook

Cookie-instellingen