Uitdagende cursus ‘Planning, ontwerp en beheer’ op Universiteit Wageningen

21-01-2021

Stichting Managing Public Space biedt samen met de WUR een unieke cursus aan voor beheerders. De vakken richten zich op een integrale benadering van planning, ontwerp en beheer van de openbare ruimte. Een prachtige kans voor beheerders om samen te werken en te leren met (master)studenten.

Informatie over de cursus Planning ontwerp en beheer: transities in de openbare ruimte
De cursus Planning ontwerp en beheer: transities in de openbare ruimte loopt van 15 maart tot en met 7 mei 2021. Inschrijven kan tot 1 februari via de website van de Wageningen Universiteit. Op moment van publicatie is er slechts voor 18 beheerders nog plek, dus meld u direct aan indien u zeker wilt zijn van uw deelname.

Waarom deze cursus?
De samenleving wordt complexer en er komen grote maatschappelijke onderwerpen af op het beheer van de openbare ruimte. Ontwikkelingen zoals de energietransitie, nieuwe vormen van mobiliteit, klimaatadaptatie en digitalisering hebben impact op het beheer van de openbare ruimte en infrastructuur. Ook ingrijpende sociale ontwikkelingen spelen steeds vaker een belangrijke rol. Dit alles vereist niet alleen een operationele visie, maar ook een nieuwe strategische visie op ons vakgebied. Het is belangrijk om vanuit een meer integrale (naast een sectorale) visie te kijken naar beheer, het doen van onderzoek en het aanbieden van onderwijs.

Stichting Managing Public Space en WUR
Samen met de stichting Managing Public Space werkt de Wageningen University & Research (WUR) aan een degelijke wetenschappelijke onderstroom, gericht op kennisvergroting en het opleiden van een ambitieuze nieuwe generatie beheerders van de openbare ruimte. Deze ambitie krijgt vorm door onderwijs Managing Public Space voor studenten en professionals. Het vak ‘Planning, ontwerp en beheer: transities in de openbare ruimte’ is het eerste van totaal drie vakken op masterniveau aan de WUR. Sponsoren van stichting Managing Public Space hebben voorrang bij inschrijving. 

Meer weten of inschrijven? Klik dan op onderstaande button.

Klik hier voor meer informatie

 

Bekijk ook

Cookie-instellingen