Nieuwe documentaire City Deal Klimaatadaptatie: ‘The Climate Resilient City Explained’

27-01-2021

De gevolgen van klimaatverandering zijn steeds beter voelbaar. We hebben te maken met meer hittegolven, droogte, zware regen en een stijgende zeespiegel. Nederlandse steden zullen zich moeten wapenen tegen het veranderende klimaat. Maar hoe dan?

De afgelopen vier jaar heeft de City Deal Klimaatadaptatie gewerkt aan het beantwoorden van deze vraag. De opgedane ervaringen, voorbeelden en inzichten deelt het City Deal-netwerk nu in de vorm van de documentaire ‘The Climate Resilient City Explained’.

Samenwerking als sleutelterm
Een Engelse titel? Ja, want het uitwisselen van ervaring houdt niet op bij de grens. De documentaire is daarom in het Nederlands en het Engels te bekijken. Binnen 25 minuten neemt de City Deal je mee in welke stakeholders een rol spelen bij het klimaatbestendig maken van een stad én wat zij daarvoor doen. En niet om de boel te verklappen, maar hier heb je iedereen voor nodig. De Rijksoverheid, provincies, gemeenten, waterschappen, gebiedsontwikkelaars, woningcorporaties, bedrijven, de financiële sector, de bouwsector, kennisinstellingen, natuurbeheer, maar ook burgers: allen spelen zij een belangrijke rol.

Om al deze perspectieven mee te geven, geeft de documentaire een podium aan totaal 17 sprekers. Van de burgemeester van Rotterdam tot een bevlogen bewoner van Zwolle en van een universitair docent tot de minister van Infrastructuur en Waterstaat. Aan de hand van verschillende projecten vertelt ieder zijn rol en visie op klimaatadaptatie.

In première tijdens de CAS 2021
Op 25 en 26 januari vond de Climate Adaptation Summit (CAS) plaats voor de internationale klimaattop. CAS 2021 lanceerde een brede Adaptation Action Agenda met klimaatoplossingen en plannen tot 2030. Ter afsluiting van de City Deal Klimaatadaptatie ging ‘The Climate Resilient City Explained’ hier in première.

Bekijk hier de documentaire

Bekijk ook

Cookie-instellingen