Webinar Juridische aspecten bij de bestrijding van invasieve exoten

17-02-2022

Het Stadswerk webinar van 17 februari staat stil bij juridische aspecten bij de bestrijding van invasieve exoten. De Europese wetgeving biedt ruimte aan Nederland om tot nadere invulling te komen van het juridisch instrumentarium, bijvoorbeeld in het verlengde van de omgevingswet.

Chris van Dijk (Wageningen Universiteit)   en Fred Kistenkas (Wageningen Universiteit) bespreken met u de mogelijkheden en de wenselijkheid hiervan.

Een mooi voorbeeld onderstreept het belang hiervan. Stelt u zich eens voor: een projectontwikkelaar maakt een perceel bouwrijp. In de hoek van het perceel staat wat Japanse duizendknoop. Helaas wordt er bij de werkzaamheden grond met wortels van de duizendknoop overal over de bouwlocatie verspreid. En de exoot bloeit op in alle achtertuintjes van nieuwe bewoners. Was het dan niet handig geweest als de gemeente tegen de projectontwikkelaar had kunnen zeggen dat hij eerst die duizendknoop met wortel en tak moet uitroeien? Deze en andere vragen komen aan bod in dit boeiende webinar.

Klik hier om dit webinar terug te kijken

Bekijk ook

Cookie-instellingen