Eerste sprekers 15e Boominfodag bekend

12-12-2023

Op 7 maart 2024 organiseren de Koninklijke Vereniging Stadswerk Nederland en Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners, in samenwerking met Jan Willem de Groot, de 15e editie van de Nederlandse Boominfodag. Dit keer bij de Mauritskazerne in de gemeente Ede.

Dit jaarlijks terugkerende evenement brengt ruim 200 professionals samen voor een divers inhoudelijk programma met nationale en internationale sprekers. Het programma bestaat uit vier programmalijnen met een groot aantal sessies waarin bomen en groene infrastructuur van alle kanten belicht worden. Deze 15e editie wordt medemogelijk gemaakt door gemeente Ede. 

Eerste sprekers en programmaonderdelen bekend 
De sprekers van dit jaar behandelen een breed scala aan onderwerpen, waarbij elke spreker een nieuw licht werpt op de groene wereld om ons heen. Zo komt Roeland Lelieveld (Gemeente Den Haag) praten over Den Haag en het veen in haar boom substraten. Marc Ravesloot (WUR) zal het gaan hebben over de zouttolerantie van belangrijke laan- en straatbomen. Wim Peeters (Vivis Hogeschool Kortrijk) geeft een presentatie over zijn onlangs verschenen boek Bomen Beter Begrijpen.  

Andere onderwerpen die aanbod komen: het verduurzamen van het aanplanten van bomen door Roel Vermeulen (Vermeulen Boomadvies). Melanie Brunings (Norminstituut Bomen) zal het hebben over de Landelijke Bomennorm. Ronald van den Brink (Bomenwacht) komt vertellen over de prestatiewaardering van stadsbomen met het oog op de vergroening van de stedelijke omgeving. Jan Willem de Groot, initiatiefnemer van de Nederlandse Boominfodag, zal extra aandacht vestigen op deze 15e editie van de Boominfodag. Sven Konig (Greehill) vertelt over Smart Tree Inventory using LiDAR and AI en Piotr Tyszko-Chmielowiec (Tree Institute Poland) zal praten over de Oekraïnse arboricultuur te midden van de oorlog die het land op dit moment in zijn greep houdt.  

Dit zijn de eerste sprekers voor aankomende editie van de Boominfodag en er zullen er nog meer volgen in de aanloop naar 7 maart.  

Meer weten? Ga voor meer informatie naar de Nederlandse Boominfodag www.boominfodag.nl.  

Volg ook de Nederlandse Boominfodag op social media (@nederlandseboominfodag) of schrijf u in op de website om op de hoogte te blijven van alle communicatie omtrent de Nederlandse Boominfodag 2024.  

Bekijk ook

Cookie-instellingen