Laura Kleerekooper nieuw redactielid Stadswerk magazine

20-02-2024

De redactie van Stadswerk magazine bestaat uit diverse professionals uit het werkveld die samen input brengen over wat er leeft in de vakwereld en waar er interessante ontwikkelingen zijn.

Sindskort hebben we daar weer een nieuw gezicht bij: Laura Kleerekoper (Onderzoeker Klimaatbestendige stad bij de Hogeschool van Amsterdam & Landschapsadviseur Gemeente Amersfoort) aangeschoven als redacteur. Ze stelt zichzelf voor.

Kleerekoper: “Onderzoek naar klimaatbestendige steden doe ik aan de Hogeschool van Amsterdam samen met en voor de praktijk en veelal in samenwerking met andere onderzoeksinstellingen. De thema’s hitte, wateroverlast en droogte onderzoeken we op verschillende manieren door bijvoorbeeld de gevoelstemperatuur te meten in steden, mogelijke inrichtingsvarianten te simuleren of ontwerpsessies te organiseren.

Na mijn promotie in het ontwerp van het stedelijk microklimaat aan de faculteit Bouwkunde aan de TU Delft ben ik steeds meer richting onderzoek naar groen gegaan. Groen en natuur hebben mijn persoonlijke interesse, maar zijn ook essentieel in het behouden en creëren van leefbare steden. Zo kijken we naar welke effecten je kunt bereiken met een groene inrichting; waar en hoe kun je die effecten het beste inzetten? En hoe vertaal je dit naar richtlijnen voor beleid? Inmiddels werk ik naast het onderzoek ook op een concrete manier aan een klimaatbestendige en groene inrichting van de gemeente Amersfoort vanuit de rol van Landschapsadviseur. Als redactielid van Stadswerk hoop ik bij te kunnen dragen aan het overbrengen van kennis uit onderzoek en beleid over klimaatadaptatie. Ook zal ik de actuele vraagstukken en kennis vanuit andere thema’s en disciplines meenemen in de integrale ontwerpopgave waar we in steden voor staan.” Laura Kleerekoper deelt haar redacteurschap met nóg een nieuw gezicht. Die stellen we binnenkort ook voor.

Bekijk de gehele redactie van Stadswerk magazine.  

Bekijk ook

Cookie-instellingen