🌱 Biodiversiteit en klimaat staan hoog op de agenda!

05-04-2024

In 2023 waren we te gast in de prachtige gemeente de Fryske Marren voor een inspirerende sessie tijdens de Roadshow Biodiversiteit.

Gemeenten, beleidsmakers en enthousiaste deelnemers uit diverse sectoren kwamen samen om ideeën uit te wisselen en concrete stappen te zetten voor een groenere, klimaatbestendige toekomst. Na deze succesvolle bijeenkomst volgden er dit jaar nog 2 Roadshows, deze keer met de focus op biodiversiteit en beheer in samenwerking met NVRD. We waren te gast in de gemeenten Hilversum en Oost-Gelre, beide gemeenten met al een sterk groenbeleid, maar met een gedeelde ambitie om biodiversiteit nog meer te vergroten. Het waren leuke sessies vol nieuwe inspiratie om aan de slag te gaan met vergroening.  

In 2022 zijn de Roadshows Biodiversiteit gestart, als samenwerking tussen Stadswerk, IPC Groene Ruimte en Stichting Steenbreek met subsidie van LNV. Er zijn toen zes Roadshow Biodiversiteit georganiseerd, waarvan de resultaten en inzichten zijn gebundeld in het boekje ‘Aan de slag met biodiversiteit’. Terugkijkend op het succes van de Roadshows Biodiversiteit, kondigen wij met enthousiasme aan dat er nog twee sessies gepland staan voor 2024! Als gemeente kun je je aanmelden en samen met je collega's actief aan de slag gaan met biodiversiteit.

Met een workshop biodiversiteit door IPC Groene Ruimte bieden we tijdens de Roadshow concrete handvatten om integraal te werken aan een biodiverse gezonde fysieke leefomgeving die ook sterk bijdraagt aan klimaatbestendigheid. En het beste nieuws? Als organiserende gemeente hoef je alleen maar te zorgen voor de locatie en wat koffie en thee - wij regelen de rest!

Wil jij met je gemeente ook koploper zijn in het bevorderen van biodiversiteit? Stuur dan een e-mail naar natasja.davidse@stadswerk.nl en sluit je aan bij onze missie om samen sterker te staan voor biodiversiteit!

Bekijk ook

Cookie-instellingen