Stadswerk goes international!

11-06-2024

Afgelopen week vond de jaarlijkse uitwisseling met onze Vlaamse zustervereniging VVOG plaats. Samen met leden van Stadswerk en VVOG mochten we genieten van de historische charme van Mechelen.

Deze stad is volop in transitie om nog groener en leefbaarder te worden. Een stad waar tussen de drukke en soms versteende straten overal groene plekjes verschuild liggen, variërend van enkele tientallen meters tot grote Stadsparken met monumentale bomen. Onze gids, schepen (wethouder) Patrick Princen, leidde ons met veel enthousiasme door zijn prachtige stad.

Het was een interessante uitwisseling waarin vaak de vergelijking werd gemaakt tussen praktijk en regelgeving in Nederland en België, maar waarin ook veel herkenning was. Want hoe ga je om met parkeernormen in de stad? Hoe betrek je bewoners in je vergroeningsplannen en in het onderhoud daarvan? Er zijn veel ervaringen uitgewisseld en er is volop inspiratie opgedaan. En natuurlijk hebben we genoten van de historische aanblik van deze mooie stad. We willen onze zustervereniging VVOG hartelijk bedanken voor deze inspirerende uitwisseling!

Bekijk ook

Cookie-instellingen