Special Circulaire Economie verschenen

16-08-2016

Circulaire economie is een uiterst actueel en relevant onderwerp. Het is dit jaar dan ook niet voor niets één van de Stadswerk thema’s. Maar hoe geef je circulaire economie handen en voeten?

Om daar een antwoord op te krijgen, hebben Stadswerk en NVRD media augustus 2016 gezamenlijk een Special over dit onderwerp uitgebracht. Met diverse beschouwingen en casussen laten we zien wat circulaire economie kan betekenen in theorie én praktijk.


Wouter Asveld, gemeente Enschede 

“Als stagiaire bij de gemeente Enschede zie ik dat het thema circulaire economie in een vlug tempo meer aandacht krijgt. Voor mijn stage-opdracht ben ik in gesprek met andere gemeenten en bedrijven in onze stad, en hieruit blijkt steeds meer dat de gemeentelijke rol van ‘launching customer’ onontbeerlijk is voor de transitie naar een circulaire economie. In gesprek met die partijen en op expertmeetings hoor ik dat het credo hierbij luidt: Gewoon doen!”Han Noten, burgemeester van Dalfsen en voorzitter NVRD 

‘Wij kijken teveel naar waar dingen vandaan komen en te weinig waar het naar toe moet. Het maakt voor een producent van fleecetruien niet uit of hun grondstof al dan niet als verpakkingsmateriaal op de markt is gebracht.”


Alle Stadswerkleden en abonnees van Stadswerkmagazine krijgen een exemplaar van deze special toegestuurd. Bent u geen lid of abonnee, maar wilt u wel een exemplaar ontvangen, stuur dan een e-mail naar info@stadswerk.nl.

Bekijk ook

Cookie-instellingen