Persbericht: Krimpen aan den IJssel krijgt boom en vaste planten aangeboden

09-12-2016

Het bestuur van Entente Florale Nederland plantte samen met een afvaardiging van het college van B&W van de gemeente Krimpen aan den IJssel op 7 december een fraaie boom en kleurrijke vaste planten.

Dit nieuwe groen is een cadeau aan de gemeente Krimpen aan den IJssel voor het behalen van goud in de nationale groencompetitie van Entente Florale Nederland.

De boom en vaste planten zijn geplant op het plein voor De Tuyter, Hart van Krimpen. Het plein voor de onlangs gerenoveerde Tuyter wordt hiermee opgefleurd en ligt centraal in de gemeente.

Acer rubrum ‘Red Sunset’
De Acer rubrum ‘Red Sunset’ schonk Van den Berk Boomkwekerijen uit Sint-Oedenrode aan Krimpen aan den IJssel. Deze Esdoorn staat bekend om zijn opvallende herfstkleur. Hij verkleurt van oranje tot donkerrood, daarnaast blijft het blad lang aan de boom zitten.

Vaste planten
De vaste planten van het Green to Colour concept werden aangeboden door vasteplantenkwekerij Griffioen Wassenaar. Green to Colour biedt een kleurrijke uitstraling, extreem lage beheerkosten, biodiversiteit en een snelle dichtgroei van vaste planten. Het concept zorgt daardoor voor aanzienlijk minder onkruidgroei ten opzichte van heesterbeplanting.

Oordeel vakjury over Krimpen aan den IJssel
Op 21 september werd bekendgemaakt dat Krimpen aan den IJssel goud won in de nationale groencompetitie van Entente Florale. In haar motivatie gaf de jury onder meer aan van oordeel te zijn dat deze gemeente duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan en dit ook actief uitdraagt. Zij was onder de indruk van de kwaliteit van de hoofdgroenstructuur. In het juryrapport staat daarover onder meer: ‘Het goede groenbeheer door de jaren heen heeft zijn vruchten afgeworpen. En bewonerswensen worden serieus genomen en waar mogelijk, kunnen zij meedoen bij het onderhoud. Ook dit tekent de open houding van de gemeente voor initiatieven en ideeën van burgers en bedrijven. Enkele burgerinitiatieven spraken de jury zeer aan. De gemeente geeft participatie duidelijk handen en voeten.’

Nationale Groendag
Om de gewonnen prijs goed voor het voetlicht te brengen, vinden er diverse groene activiteiten in Krimpen aan den IJssel plaats. Zo vond eind vorige maand de ‘groene tafel’ plaats. Het doel hiervan is om prijs verder uit te rollen en dit met inwoners, ondernemers en gemeente op te pakken. Een van de activiteiten die Krimpen aan den IJssel in dat kader volgend jaar wil organiseren is de Nationale Groendag die op 20 september gaat plaatsvinden.


Noot voor de redactie:
Als er vragen zijn over dit persbericht, kunt u contact opnemen met Roel van Dijk. Roel is te bereiken via rvdijk@ententeflorale.nl , 06 49871008.
Foto’s
Foto’s van de aanplant van de vaste planten en boom zijn hier te downloaden.

Bekijk ook

Cookie-instellingen