PERSBERICHT: Deelnemers nationale groencompetitie Entente Florale bekend

10-01-2017

Op 1 februari vond in de gemeente Laarbeek de startbijeenkomst plaats van de nationale groencompetitie Entente Florale. Beek en Donk, winnaar bij de categorie dorpen en kleine steden in 2016, was gastheer voor deze bijeenkomst.

In 2017 nemen er vier steden en vier kleine steden en dorpen deel aan deze competitie. Het gaat om:
Categorie Steden
- Den Haag
- Leidschendam-Voorburg
- Waalwijk
- Purmerend

Categorie kleine steden & dorpen
- Geertruidenberg
- Lisse
- Voerendaal
- De Wolden (onder voorbehoud)

Tijdens deze startbijeenkomst krijgen de deelnemende gemeenten belangrijke informatie over de jurering en over de begeleiding van de gemeente.

Negentien
Dit jaar organiseert Entente Florale Nederland voor de 19e keer de Nationale Groencompetitie tussen steden en dorpen. Meer dan 160 gemeenten zijn in die tijd door een vakkundige jury beoordeeld op hun groenbeleid.

 

Doel
Het doel van deze wedstrijd is tweeledig. Aan de ene kant genereert een wedstrijd volop media-aandacht waardoor bij een groot publiek aandacht verkregen wordt voor het brede belang van groen in de gemeente. Aan de andere kant houdt deelname aan de groencompetitie meer in dan alleen maar het winnen van een prijs. Telkens weer blijkt uit de verhalen van de gemeenten die hebben deelgenomen – of ze nu gewonnen hebben of niet – dat meedoen veel positieve effecten met zich meebrengt.

Juryanalyse
Daarnaast ontvangen de gemeenten na afloop een juryanalyse met praktische tips en adviezen waar gemeenten direct mee aan de slag kunnen. De juryanalyse biedt gefundeerde argumenten om het groen en de waarde daarvan nog beter op de kaart te zetten richting politiek, lokale overheid, bewoners en bedrijven. Gemeenten kunnen alleen al door deelname aan deze wedstrijd het beleid en de uitvoering verbeteren, hiervoor hoeft men niet eens te winnen.

 

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de Nationale Groendag. Deze vindt op 20 september 2017 plaats in Krimpen aan den IJssel. Deze stad won dit jaar goud in de nationale groencompetitie van Entente Florale.

Noot voor de redactie:
Als er vragen zijn over dit persbericht, kunt u contact opnemen met Roel van Dijk. Roel is te bereiken via rvdijk@ententeflorale.nl , 06 49871008.

Bekijk ook

Cookie-instellingen