Call for papers: Placemaking Week 2017

11-04-2017

In oktober vindt in Amsterdam de internationale ‘placemaking week 2017’ plaats. Professionals van over de hele wereld komen samen en schijnen hun licht op hoe steden eruit zouden kunnen zien als we de publieke ruimte samen opnieuw uitvinden en inrichten. U bent welkom uw goede voorbeeld te presenteren!

‘Placemaking’ is een overkoepelend idee en een methodiek om steden, dorpen, wijken, buurten en straten te verbeteren. Door mensen weer te verbinden aan plaatsen die ze samen delen, bevordert ‘placemaking’ de leefbaarheid en het gevoel van saamhorigheid.

Ruimtegebruik
Het is meer dan het promoten van beter en fraaier stedelijk ontwerp; het bevordert creatief en multifunctioneel ruimtegebruik en geeft plaatsen een fysieke, culturele en sociale identiteit waar mensen zich blijvend verwant mee voelen. ‘Placemaking’ levert een kwalitatief hoogwaardige publieke ruimte op, die bijdraagt aan gezondheid, welzijn en welbevinden van mensen.

Goede voorbeelden delen
Om er zeker van te zijn dat de week niet alleen goed bezocht wordt, maar dat ook de beste voorbeelden worden gedeeld, is er een ‘call for papers’. Dus wilt u op 12 of 13 oktober een inhoudelijke bijdrage leveren in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam? Bezoek dan deze website voor alle informatie.

Bekijk ook

Cookie-instellingen