Honderd circulaire actieplannen

18-05-2017

Rabobank, KPMG en MVO Nederland gaan circulariteit in het bedrijfsleven verder aanjagen. Dat moet in 2017 leiden tot honderd circulaire actieplannen. Nadat dit partnerschap startte in Amsterdam, gaat het nu verder in Arnhem-Nijmegen en Zuid-Holland-Zuid.

Sinds 2014 organiseert de Rabobank ‘Circular Economy Challenges’ voor bedrijven met circulaire ambities. Hierin worden de circulaire kansen voor regio’s in kaart gebracht en ondernemers gefaciliteerd, onder meer met een bedrijfsscan en workshops. Veel ondernemers willen namelijk graag circulair ondernemen, maar weten niet goed hoe.

Versnelling
Dit leverde in 2014 uitgevoerde plannen op van tiental bedrijven, in 2015 en 2016 waren dat er al meer dan 20, nu wensen de partners versnelling. Daarvoor krijgen duurzame koplopers extra steun, waarmee de Rabobank hoopt dat circulair ondernemen in een stroomversnelling belandt.

Regiobijeenkomsten Stadswerk
Wilt u met uw gemeente weten hoe u snel circulaire stappen kunt zetten? Bezoek dan één van de Regiobijeenkomsten ‘Circulaire economie en de openbare ruimte’ in Nijmegen op 14 juni of 14 september in Haarlemmermeer.

Bekijk ook

Cookie-instellingen