Samen werken aan de volgende stap in onkruidbeheer

07-07-2017

Groeit het onkruid in uw gemeente ook te hard? Blijven de kosten voor het beheer maar stijgen? Krijgt u het werk niet op de juiste beeldkwaliteit? Wilt u op uw recreatieterrein op een goede manier de boel netjes houden? Kortom: zoekt u ook naar handvatten in chemievrij onkruidbeheer?

Deze en andere vragen staan centraal tijdens de werksessies chemievrij onkruidbeheer.

Sinds 2016 is er een verbod voor professionals op het gebruik van chemische onkruidbestrijdingsmiddelen op verhardingen. Vanaf november 2017 geldt dit ook op overige terreinen buiten de landbouw. Deze overgang vraagt een nieuwe manier van denken en (samen)werken. Het Ministerie van  Infrastructuur en Milieu organiseerde vorig jaar, samen met partners, al een aantal succesvolle informatieve bijeenkomsten om u daarbij te ondersteunen. Dit najaar biedt het ministerie, samen met Hiswa, NVRD, Recron, Rijkswaterstaat, Stadswerk, VHG en het LEF future center Rijkswaterstaat, een nieuwe serie bijeenkomsten aan waarbij het meer draait om samen werken aan de toekomst van onkruidbeheer.

Voor wie zijn de bijeenkomsten?
De bijeenkomsten zijn bedoeld voor alle professionals die actief zijn in het beheer van onkruid in het groen en op verhardingen (buiten de landbouw). De leden van de genoemde brancheorganisaties zijn van harte uitgenodigd. U gaat in de bijeenkomsten op zoek naar antwoorden op uw eigen vragen en  neemt daarbij  actief deel aan discussies en workshops. Om dit effectief te kunnen doen, vragen we van te voren na te denken over uw vragen. Na aanmelding ontvangt u hierover meer informatie.

Data bijeenkomsten    

19 oktober 2017                             

2 november 2017

16 november 2017

30 november 2017

De bijeenkomsten zijn van 12:00 – 16:00 uur, verspreid over het land.

Reserveer nu al vast één van deze dagen in uw agenda. In augustus volgt de definitieve uitnodiging met de mogelijkheid u aan te melden.

Bekijk ook

Cookie-instellingen