Doe mee aan de Waterinnovatieprijs

24-08-2017

Meer piekbuien, langere periodes van droogte en ambitieuze energiedoelstellingen: het werk van de waterschappen kent grote uitdagingen. Hebt u een vernieuwend en baanbrekend idee op het gebied van water? Zend uw innovatie dan in voor de Waterinnovatieprijs 2017!

De Unie van Waterschappen en de Nederlandse Waterschapsbank reiken ieder jaar de Waterinnovatieprijs uit in de categorieën Waterveiligheid, Schoon water en Voldoende water. Dit jaar is daar de categorie Energie en waterschappen bijgekomen. Doel is ideeën op te halen die ons waterbeheer beter, duurzamer en goedkoper maken.

Naar een duurzaam Nederland
Gemeenten, provincies en waterschapen slaan de handen ineen om Nederland energieneutraal, klimaatbestendig en circulair te maken. Zij roepen het Rijk, bedrijven, organisaties en inwoners op mee te doen. De waterschappen willen in 2020 minstens 40% van het eigen energieverbruik zelf duurzaam produceren en streven ernaar volledig energieneutraal te worden. Vernieuwende ideeën en initiatieven op het gebied van duurzame energieopwekking en energiebesparing bij de waterschappen, zijn daarbij welkom.

Inzenden kan tot 22 september
Winnaars van de Waterinnovatieprijs komen in aanmerking voor een intensief versnellingstraject dat de innovaties helpt bij de volgende stap in hun ontwikkeling. Meld uw innovatie aan op www.Waterinnovatieprijs.nl en lees alles over de criteria en de prijs. Inzenden kan tot 22 september! De feestelijke prijsuitreiking van de Waterinnovatieprijs vindt plaats op maandag 27 november in de Rijtuigenloods te Amersfoort.

Meer informatie? Klik hier

Bekijk ook

Cookie-instellingen