Doorfietsen in Utrecht

21-11-2017

Gedreven professionals maken bij gemeenten werk van een duurzame toekomst. In de gemeente Utrecht is Miriam Weber senior onderzoeker volksgezondheid. Miriam en haar collega’s zijn druk doende de meest gezonde keuzes ook de meest aantrekkelijke te maken. Zoals fietsen!

Onderzoek onder fietsers in Utrecht wees het wachten voor verkeerslichten als grootste fietsfrustratie aan. En dus moest fietsen leuker en aantrekkelijker worden. Hoe? Door verkeerslicht Flo.

Schildpad en haas
Flo meet uw fietssnelheid en geeft daarop een advies, in de vorm van een plaatje. Je ziet een haas als je sneller moet fietsen en een schildpad als temporiseren handiger is. De Universiteit Utrecht onderzocht de werking van Flo. Fietsers weten beter waar ze aan toe zijn, ervaren minder een gevoel van drukte, vinden de symbolen leuk en krijgen vaker groen licht. En zo vergroot een grotere kans op groen licht de kans dat u vaker de fiets pakt!

Meer informatie?
Ervaar Flo zelf, fysiek in Utrecht, of bekijk alles wat u erover wilt weten op www.fietsflo.nl. Weten wat Stadswerk op Smart cities doet? Kijk hier.

Bekijk ook

Cookie-instellingen