Save the date: Tiny Forest conferentie

05-12-2017

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren én voor mensen. Op 8 februari gaat u op zoek naar lokale verbindingen en verkent u samen de kansen voor meer Tiny Forests in Haarlem.

In Nederland zijn momenteel acht Tiny Forests gerealiseerd en nog vier in ontwikkeling. Kinderen leren in Tiny Forests over de natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige, gezonde plek.

Biodiversiteit
De conferentie is voor beleidsambtenaren van gemeenten en provincies en voor initiatiefnemers die graag zelf een minibos in hun eigen buurt willen planten. Gedeputeerde Adnan Tekin is gastheer en gaat met de deelnemers in gesprek over het stimuleren van biodiversiteit in de eigen leefomgeving. Daarnaast zijn er bijdragen van ecoloog Fabrice Ottburg, die de resultaten presenteert van een onderzoek naar de biodiversiteit in Tiny Forest Zaandam, en van Daan Bleichrodt die inzoomt op het heden en de toekomst van deze minibossen in Nederland.

Meer informatie volgt snel.

Bekijk ook

Cookie-instellingen