Stadswerk tipt: 14 februari Beleidssessie Groen Hoorn

13-12-2017

Hoe kunnen we meer en beter groen in de openbare ruimte realiseren? Over de vraag wat dat betekent, welke kennis nodig is en hoe u dat realiseert gaat deze beleidssessie voor beleidsmakers en hoofden groenbeheer van de gemeenten in Noord-Holland, groenbedrijven en maatschappelijke organisaties.

Groen in de openbare ruimte heeft tal van voordelen. Bewoners hechten waarde aan een groene omgeving, mensen kunnen er wandelen en ontspannen. Groen levert diensten zoals het opvangen en vasthouden van water of juist het geven van schaduw of koeling. En de natuur kan er zelf ook van profiteren.

 

Hoger doel: groen op de agenda!
Doel van de sessie is behoeftepeiling, probleemanalyse, kennisdeling, inspiratie meegeven over het thema ‘groen als win-win’. Hoger doel is toewerken naar het hoger op de agenda krijgen van Groen bij gemeenten. De focus ligt daarbij op waterberging/klimaatadaptatie, biodiversiteit als drager van robuuste systemen en weerbaarheid, landschappelijke kwaliteit: overloop binnen- en buitengebied, natuur en niet natuur en leefbaarheid wijken en welzijn van burgers.


Eerste kennismaking

Deze bijeenkomst is een eerste verkenning en kennismaking. We streven naar vervolgbijeenkomsten waarin, afhankelijk van de behoefte, concrete stappen worden gezet: goede voorbeelden verkennen en van elkaar leren, geven van masterclasses, cursus aanbieden, tool ontwikkelen, simpel format voor aanbesteding maken, etc. De ambitie is toe te werken naar een kennisnetwerk Groen NH.

 

Programma

9.00 Inloop met koffie en thee

9.30 Welkom door Els Welbedacht, directeur Clusius College Hoorn

Inleiding door Adnan Tekin, Gedeputeerde provincie NH

Inspiratie vanuit de praktijk door Egbert Roozen, directeur VHG

10.15 Experts van verschillende organisaties vertellen over hun ervaringen; successen, vragen en knelpunten

10.45 Op basis hiervan gaan we in drie groepen uiteen en ‘aan de slag’. In elke groep zit een mix van deelnemers: beleidsmakers, bedrijfsleven, maatschappelijke groenorganisatie en onderwijs.

11.15 Pauze

11.30 Gezamenlijk verder

11.50 Afsluiting

12.00 Lunch, waarna u van harte welkom bent op de beurs waar u meer dan 30 standhouders treft uit de groensector.

 

Meer informatie en aanmelden
Locatie: Ontvangstruimte Clusius lab, Clusius College, Blauwe Berg 1a, Hoorn

Aanmelden: Graag voor 31 januari 2018 via deze link.

Bekijk ook

Cookie-instellingen