Risicogestuurd beheer voetpaden

19-12-2017 {0} reacties

Een toegankelijke openbare ruimte voor iedereen en investeren waar dat het meeste nodig is. Dat zijn de uitgangspunten in het risicogestuurd beheer van voetpaden. Hiervoor zijn de verblijfsplekken en belangrijke looproutes van ouderen in Overschie zijn in kaart gebracht.

Het resultaat? Een overzicht van ‘plusroutes’. Deze helpen prioriteiten te stellen in beheer en onderhoud. Want zeker ook de oudere generatie moet zich veilig en gemakkelijk door de stad kunnen bewegen.

Slim beheer
Slim beheer helpt Rotterdam vooruit. Dat in de samenleving en door de politiek het langer thuis wonen van mensen meer en meer wordt gestimuleerd, heeft ook gevolgen voor het beheer van de openbare ruimte. Zelfredzame ouderen moeten zelfstandig en ongestoord hun weg kunnen vinden naar winkels, zorginstellingen en belangrijke ontmoetingsplekken in de buurt. Een toegankelijke buitenruimte voor alle bevolkingsgroepen staat volop in de belangstelling.

Langer mobiel, elkaar blijven ontmoeten
Dankzij goede looproutes blijven mensen langer mobiel en kunnen ze elkaar blijven ontmoeten. Tot slot, waterdoorlatende materialen zorgen ervoor dat de stad weerbaar (klimaatbestendig) wordt. Uiteraard gelden als randvoorwaarden wet- en regelgeving en economie(financiën). Breder kijken dan alleen kosten en techniek betekent een integrale blik en dus samenwerking met andere domeinen!

Meer informatie? Kijk hier. De foto is afkomstig uit de beeldenbank van de gemeente Rotterdam.

Bekijk ook

Cookie-instellingen