Duurzaam ondernemen loont ook in 2018

04-01-2018 {0} reacties

Ondernemers die investeren in het verduurzamen van hun bedrijfsvoering kunnen blijven rekenen op fiscaal voordeel. Dat blijkt uit de Milieulijst 2018 die Staatscourant publiceerde. Dat geldt bijvoorbeeld voor investeren in de inzet van CO2 als grondstof voor de chemische industrie en glastuinbouw.

De overheid stimuleert ondernemers om duurzaam te investeren. Via de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen (Vamil) is daarvoor in 2018 een bedrag van 139 miljoen euro beschikbaar.

Meer steun voor circulair
Circulair ondernemen is opnieuw een belangrijk thema op de Milieulijst. Nieuw is het vastleggen van CO2 als grondstof voor de chemische industrie of tuinbouwsector. Dit zorgt voor het sluiten van kringlopen en levert een bijdrage aan de realisatie van de klimaatafspraken. Ook het refurbishen van apparaten komt dit jaar in aanmerking. De kwaliteit van teruggewonnen grondstoffen hangt sterk af van de wijze waarop afval wordt ingezameld. Daarom biedt de Milieulijst meer steun voor investeringen in betere afvalscheiding en het opsporen van gevaarlijke stoffen in afvalstromen.

Duurzaam inkopen: dat klinkt goed!
Op 7 februari organiseert Stadswerk regio Zuidoost in Den Bosch de bijeenkomst ‘Duurzaam inkopen: dat klinkt goed!’. Daarin spreken onder andere Geert Verlind (Cagerito) en Carla Vosmaer (Movares) over hoe ‘duurzaam’ binnen aanbestedingen de plek kan krijgen die het verdient. Meer informatie leest u hier

Bekijk ook

Cookie-instellingen