Week van Circulaire economie komt eraan

11-01-2018

Aanstaande maandag wordt de eerste Circular Award van Nederland uitgereikt. Het markeert de start van De Week van de Circulaire Economie. De prijs gaat naar een iconisch circulair product, project of bedrijf dat toont wat circulaire economie kan betekenen voor Nederland.

Onder leiding van prof. dr. Louise Vet (NIOO-KNAW) selecteert een deskundige jury, bestaande uit acht gerenommeerde experts op het gebied van circulariteit, het meest opvallende circulaire initiatief.

Kiezen
Twintig organisaties en initiatieven werden uit 140 inschrijvingen geselecteerd. Dat gebeurde op basis van vier criteria: circulariteit, impact en schaalbaarheid, samenwerking en businessmodel. In totaal worden er vijf verschillende winnaars gekozen in de categorieën Biomassa & Voedsel, Bouw, Consumptiegoederen, Kunststoffen en Maakindustrie. Zij pitchen op 15 januari in de Fokker Terminal in Den Haag om de Circular Award in de wacht te slepen. De meest aansprekende pitch wordt op deze dag gekozen door zowel het publiek als de jury.

Nederland Circulair!
De Circular Award is een initiatief van Nederland Circulair! en het programma ‘Nederland Circulair in 2050’ van de Rijksoverheid. Op 15 januari start ook de derde Week van de Circulaire Economie. Tijdens deze week openen koplopers die nu al slim en circulair ondernemen hun deuren voor ondernemers die graag aan de slag willen met de circulaire economie.

Meer informatie?
Bekijkt u dan de agenda van de Week van de Circulaire Economie voor een up to date overzicht.

Bekijk ook

Cookie-instellingen