Bomenmakelaar laat bomen verder leven  

05-03-2018

Een grote levensboom! Dat is wat kinderen het liefste willen in hun nieuwe wijk ‘Buiten de Veste’ in Steenbergen. De zoektocht naar mooie bomen leidde naar Breda, waar drie grote platanen plaats moeten maken voor een herontwikkeling. De digitale ‘bomenmakelaar’ bracht vraag en aanbod bij elkaar!

En daardoor kunnen op 9 maart a.s. drie platanen worden verplant van Breda naar Steenbergen, voor de doorstart van hun leven.

 

Centraal in de zentuin
In september 2016 is bij enkele medewerkers van brede school Het Podium in Steenbergen de wens ontstaan om een ontmoetingsplek te realiseren waar iedereen van gebruik kan maken. Deze plek wordt gerealiseerd in een centrale openbare ruimte in de nieuw te bouwen wijk ‘Buiten de Veste’. Samen met omwonenden, kinderen van de brede school Maria Regina en partners van het Podium is, door het houden van actieve workshops en bijeenkomsten, een voorlopig ontwerp gemaakt. De initiatiefnemers hebben hiervoor de samenwerking gezocht met woningstichting Stadlander en architectenbureau WmG-architecten. Het ontwerp bevat een natuurlijke speeltuin, verblijfplaats, podium en een zentuin. Centraal in de zentuin komt de levensboom, die een markante plaats in het ontwerp heeft. De levensboom zijn drie levensbomen geworden. Drie platanen in Breda die niet gekapt worden, maar verder leven in Steenbergen.

 

U kunt erbij zijn!

Op vrijdag 9 maart om 9.00 uur overhandigt wethouder Adank van Breda symbolisch drie grote platanen aan wethouder Zijlmans van Steenbergen voor verplanting. De handeling vindt plaats ter hoogte van Spoorlaan 91 in Breda. Aansluitend wordt de eerste boom verplant. U bent van harte uitgenodigd hierbij te zijn.

Bekijk ook

Cookie-instellingen