Senior Handhavers Openbare Ruimte - gemeente Oss

De afdeling Toezicht en Handhaving Openbare Ruimte is op zoek naar twee: Senior Handhavers Openbare Ruimte 36 uur per week

Een brand op het industrieterrein en de weg moet afgezet worden. Je onderneemt snel actie en neemt je collega’s hierin mee. Je zorgt ervoor dat het verkeer in Oss zo min mogelijk last heeft van de situatie en dat de brandweer, politie en ambulancemedewerkers goed hun werk kunnen doen. Zomaar een voorbeeld waar je mee te maken krijgt.

Wat ga je doen?
Als Senior Handhaver Openbare Ruimte ben je het aanspreekpunt voor het team voor zowel praktische zaken als het rooster, maar ook voor inhoudelijke vragen waar keuzes in gemaakt moeten worden. Een handhaver ziet dat er al een week een auto met een ingeslagen ruit op een parkeerplaats staat. Moet deze weggesleept worden, mag dit? Collega’s kunnen terugvallen op jou met deze vraag en jij als senior neemt een beslissing.

Je gaat samen met collega handhavers naar buiten en tijdens het werk coach en begeleid je ze. Je zorgt dat ze groeien in hun functie op kennis en competenties.

Samen met je collega’s kijk je naar oplossingen voor problemen die jullie tegen komen. Denk aan overlast van jeugd. Je kan ze aanspreken, maar je kan ook kijken naar waar de overlast vandaan komt en hoe dit aangepakt kan worden. Hiervoor schakel je met politie, jongerenwerkers, jeugdagenten en collega’s binnen de organisatie. In de toekomst wil het team meer projectmatig gaan werken, bijvoorbeeld het aanpakken overlast van hondenpoep. Jij neemt hier het voortouw in.

Verder houd je je bezig met:

 • Handhaven op betaald parkeren en vergunningen bij bijvoorbeeld evenementen.
 • Controles drank- en horecawet.
 • Het vertalen van nieuwe taken naar het team. Jij kunt uitleggen wat dit betekent in de uitvoering van werkzaamheden.
 • Coachen op verbeterpunten bij het opmaken van proces-verbalen.


Wat bieden we?

 • Een functie waarin je echt het verschil kunt maken.
 • Je krijgt de ruimte tot het volgen van opleidingen zoals: Jeugd BOA, stagebegeleider en Drank- en Horecawet.
 • De gemeente Oss biedt volop ontwikkelingsmogelijkheden. Onze functies zijn op verschillende niveaus beschreven. Waar je bij start ingeschaald wordt is afhankelijk van opleiding en ervaring maar ten hoogste schaal 8 (maximaal € 3.376,- bruto per maand) op basis van een fulltime dienstverband. Op termijn bestaat de kans om door te groeien naar de uitloopschaal.
 • Na een aanstelling van 1 jaar bepalen we samen of dit omgezet wordt in een vaste aanstelling.
 • Daarnaast biedt de gemeente Oss de mogelijkheid tot flexibele werktijden, ruime verlofregeling, veel aandacht voor mobiliteit en loopbaanontwikkeling, goede opleidingsmogelijkheden, bedrijfsfitness, het Individueel Keuzebudget (IKB) en een gunstige ouderschapsverlofregeling.

Wie is onze ideale kandidaat?
Je bent een daadkrachtig persoon die beslissingen kan nemen. Je bent niet bang om feedback te geven. De werktijden zijn onregelmatig, hierin ben je flexibel. Ook vind je het niet erg om extra ingezet te worden bij calamiteiten en evenementen. Je kunt mondeling goed communiceren en bent sterk in schriftelijke communicatie.

Je beschikt over:

 • Een geldig diploma Buitengewoon Opsporingsambtenaar en bij voorkeur ook een diploma Drank- en Horecawet.
 • Minimaal 3 tot 5 jaar ervaring in dit vakgebied.
 • Mbo-4 werk- en -denkniveau.

Hoe ziet onze afdeling eruit?
Het team bestaat op dit moment uit 19 personen inclusief de teamleider. De functie van senior is een nieuwe functie binnen het team. Het team heeft een eigen werkplek net naast het gemeentehuis met alle voorzieningen die horen bij de functie.

Wil je meer informatie?
Voor inlichtingen kun je contact opnemen met Patrick Pielaat, teamleider Toezicht en Handhaving Openbare Ruimte, via het telefoonnummer: 14 0412. Of kijk voor meer informatie op www.werkenbijdegemeenteoss.nl.

Ligt hier voor jou een uitdaging?
Reageer dan uiterlijk 6 oktober 2019 t.a.v. Miranda Rovers, P&O-adviseur, via het online sollicitatieformulier.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

0  reacties

Cookie-instellingen