In Memoriam Hans Kaptein

21-04-2015 2171 keer bekeken 0 reacties

Vereniging Stadswerk heeft met droefheid kennis genomen van het overlijden op zondag 19 april van Hans Kaptein. Hans was een echte Stadswerker die betrokken is geweest bij diverse projecten van de vereniging. 

In 1993 trad Hans Kaptein namens Vereniging Stadswerk aan als secretaris bij Stichting Nationale Boomfeestdag. Hij was toen Hoofd Plantsoendienst binnen de gemeente Barneveld en in dit kader was hij lid van Stadswerk. 

Het secretarisschap van Hans bracht voor hem een aantal memorabele momenten, waarvan de Nationale Viering Boomfeestdag in Barneveld in 1998 hem nog het meest ontroerd: dat was het moment toen Boomfeestdag-ambassadrice Sandra Reemer het Boomfeestdaglied inzette in de Veluwehal en er bijna 1000 Barneveldse kinderen luidkeels begonnen mee te zingen. Onder Hans’ bezielende leiding is als laatste wapenfeit van hem het Beleidsplan Boomfeestdag 2010–2014 opgesteld, waarbij vooral is ingezet op het zo veel mogelijk een eigen boom te laten planten door kinderen tijdens de basisschooltijd en de Boomfeestdag meer VAN de kinderen te maken. Hans vond dit Beleidsplan dan ook hét moment om na 16 jaar het stokje over te dragen. Hans was daarnaast o.a. projectleider van het Stadswerkproject “Groen Goed”. Een project over de kwaliteit van openbaar groen.

Hij heeft met zijn creativiteit, kunde en kennis een belangrijke bijdrage geleverd aan onze vereniging. Een bijzonder mens is niet meer. Wij wensen zijn dierbaren veel sterkte met dit verlies. Hans is 75 jaar geworden.

Cookie-instellingen