25 sept en 1 okt. Natuurlijk beheer werkt ook voor u!

26-08-2015 2763 keer bekeken 0 reacties

Roadshow ecologisch groenbeheer, presentatie werkpakket Natuurlijk Beheer.

Veel gemeenten willen graag hun groen op natuurlijke of ecologische wijze beheren. Zij willen ontwikkeling volgens natuurlijker patronen stimuleren zonder dat onwenselijke situaties ontstaan". Al jarenlang is een commissie van Vereniging Stadswerk bezig met de ontwikkeling van een werkpakket voor deze beheersvorm. Dit heeft geleid tot het uitwerken en testen van maatregelen in de praktijk en vervolgens tot een verzameling van kengetallen voor Natuurlijk Beheer.

Dit maatregelenpakket is nu ondergebracht in een werkpakket met methode beschrijvingen en werknormen.  Dit komt beschikbaar via de web-toepassing Natuurlijk Beheer (NB) ontwikkeld door Groenestein Beheersoftware uit Wageningen. Daarmee is er nu een goede leidraad beschikbaar voor opstellen van bestekken en uitvoering van werk volgens Natuurlijk Beheer.

Stadswerk organiseert samen met Groenestein Beheersoftware een roadshow. We organiseren een aantala bijeenkomsten rondom het thema Natuurlijk Beheer. Tijdens deze bijeenkomsten krijgt u ook een presentatie  van het pakket en kunt u vaststellen op welke manier het u helpt in de praktijk.

25 september Doorn, start 10.00 uur
1 oktober Best, start 13.00 uur

Cookie-instellingen